Terveissii isännält taas Kiinast. Tälkerttaa terkut tulevakki Nanjingin kaupunkist, misä oliva tyäporukal viikolloppun rentoutust kylpyläs viättämäs.

Isännä kynäst:
"Lahto oli Lauantaiaamusta kahdeksalta People's squerelta. Mentiin tilausbussilla. Ensin pari tuntia korottelya moottororitiella kaytannossa kaupunkimaisesti asutulla aluella koko ajan. Sitten alkoi nakya maaseutua. Aika rapistuneen nakoista.

Hirveesti on kuitenkin pellonreunoille istutettu puita ja puskia, ilmeisesti eroosiota torjumaan. Nyt kun on lehdet tippuneet, nakee etteivat ole mitaan paksurunkoisia. Elikka varmaakin 10 vuoden sisalla istutettuja.

Shanghain seutu on ihan tasamaata, mutta Nanjingin lahehestyessa alkoi nakymaan myos vuoria. Myos sen verran jyrkkarinteista, ettei sita ole voinut ottaa viljelyskayttoon niin on sailynyt vahan luonnontilaista metsaa.

Nelja tuntia humpsahti matkaan. Sen peraan herkuttelemaan seisovaan poytaan.

2181751.jpg

Kaytiin hotellilla tsekaamaan sisaan ja sitten kaupungille syomaan. Siella oli tosi hienot Kiinalaisen uudenvuoden koristevalaisut paalla.

2181747.jpg

Pienoismalli kylpylakombinaatista. Osa tassa nakyvista taloista on vasta rakenteilla. Kylpyla on ton sirpin muotoisen rakennuksen ymparilla ulkona. Altaitakin nakyy siina.

Siel oli kaikenlaista lammin- ja kylmavesiallasta. Johonkin lisatty jotain yrtteja, jossain ilmeisesti rikkia. Kaikista suosituin allas oli taynna pikkukaloja, jotka valittomasti ryhtyivan naykkimaan kuollutta ihokudosta. Tuntui kutituksen ja pistelyn valilta. Pikkukaloja oli tosi paljon ja ainakin jalanpohjat olivat niiden suosiossa.

Niin ja tieteskin Suomalaisia saunoja. Niita jopa mainostettiin Suomalaisina. Ulkona oli sellaisia "rantasaunoja". Menivat muuten ihan aidoista, mutta lampotila jotain alle 50. Kivet ei edes sihahtaneet kun heitti loylya. Pukuhuoneiden suikutiloissa oli "uimahallisauna", joka oli lammitetty n. 60 asteiseksi ja kivet jopa pikkusen sihahtivat.

Saunojen lahettyvilla oli juomapisteita mista sai vetta, kokista, spritea ja teeta. Siina teessa oli muuten joku tosi hienostunut savy maussa. Osaispa vaan sanoa mita se oli, niin osais ostaa samaa. Joka tapauksessa sita oli haudutettu kauan isossa samovaarissa.

2181749.jpg

En ottanut kameraa mukaan "allasosastolle", mut tas yksi ilmeisesti lammittamaton kesauimallas aulan vieressa.

Suunnattiin presidentin palatsiin. Nanjing on tuhansia vuosia vanha kaupunki ja monet keisaridynastiat ovat pitaneet paakaupunkiaan siella. Nyky-kiina kutsuu kyseista kompleksia presidentin palatsiksi, koska viimeisen keisarin 1911 syrjayttanyt ensimmainen presidentti Sun Yat-sen piti paikka virka-asuntonaan. Tama kuva on 1800 -luvun tilanteen mukaan. Osa rakennuksista on sittemmin tuhoutunut sodissa ja uusia modernempeja rakennettu tilalle.

2181757.jpg

Paljon sokkeloisia rakennuksia ja sisapihoja puutarhoineen.

2181761.jpg

Keisari Hong Xiuquan "resolution desk" 1800 -luvulta.

2187466.jpg

Taman nakoista rakennusta loytyi jonkin verran.

2187467.jpg

Keisari ja prinssi brunssilla.

Lampipuutarha presidentin palatsista. Kyl vaan on hienon nakoinen paikka!

2187449.jpg

2187450.jpg

2187451.jpg

Kivipuutarha presidentin palatsista.

2187443.jpg

Jarkaleitten valiin on istutettu myos havupuita ja laitettu kasvamaan murattia.

2187442.jpg

Tan nakoista."

Ei iha ol kivipuutarha mum miälee, mut lammen voisiv vaiks ottaakki! =oD Hyvä se o vähä enempiki Kiinaa nährä, ku siäl kert aikkaas viättää. Näit kuvii o ollu kiva kattel - tällaset matkailut soppii mul, ettei tartte omaa persustaas penkilt nostaa eikä ressat matkatavaroitte kans.