Ruaka lämpeemäs uunis. Töitähä täsä o tehty, eikä mittää muut sit ol ehtinykkää. Tul kerranki nii ihanav viilee yä jotenki, et määhä nukkusi iha sikeest yhtpötköö illast aamuyhreksähä. Huh! Em muist kosk viimeks olisis näi käyny.

Ottelin eile pihaltki kuvii, mut ne saa jäärä omaan postauksehes. Ei ol aikkaa orotel niitte kaikkie latautumissii. Yhrest asiast kummiski täytyy laittaa, ettemmää unohra.

1249891034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein mustikkahyydykekakkuu ja siit ei iha semmost tullu, millast kuvaa mää miälessän kovaste pirin. Mut onneks sentää syätävää.

1249891109_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siin men kaks asiaa vähä nurinnari. Tein digestivekekseist sulan markariinin kans pohjan ja ku olin pual pakettii käyttäny, mitem mää olisisi muistanu ain ennenki käyttäneeni, ni se näytti NII ohkaselt siin vuuas, et pääryin sit tekemää toise satsin siihe pääl. Ja sit se näyttiki iha hyvält. Sit vatkattii sitä ja tätä, sekotettii aineksii ja lopuks laiti jäiset mustikat helmin siihe seoksej joukkoho. Mää ku fiksun ajattelin, et se hyydykeaines sit vaikuttais jotenki noppeemmi vähäse, ku sehä o lämmint ku se tähä joukkoho sekotetaan, ni jähmettyis sit jääkaapis melkkest hetimite. No, sekottaes jo mää huamasin, et se hyydyke tosiaa sit hyytys - osaltes siis iha samantein. Lopputulos ei ollukkaa sileet ja nättii vaa sellast pikkase kokkareist. Hö!

Sit jääkaapis jähmettymäs ol varmaa joku nelisen tuntii ja sit jälkkäriks otettii esil. Se pysy kasas iha just ja just. Melkose löllöt reunakki ol, mut ei sentäs mösähtäny het pöyräl, ku reunat läks. Mukku ruvettii sitä sit syämähä, ni se pohja oliki iha hurjam paksu. Siihe olisis tarttinu ottaa piffiveitset käyttöhö, et olisis saanu paukkumat syärä. Ain ku lusikka men pohjast läpitte, se kolaht voimal siihe lautasel. Paukkukakkuu siis.

Ja siit sit poika meinas, et näät lautaset ova iha kamalii pinnaltas. Mää sit et kuin nii, iha tasaset nee ova. Juu, mukku niist lähtee väärä ääni! Heh! Muusikon tarttee käyr astiaostoksillaki kaffeleitte kans ja varmistaa, et niist lähtee oikkiallaine ääni, ennenku mittää omaan kottihi hankkii! =oP