1313823961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

N. 10 annost

Pohjaan: 400 g murotaikina (pakaste)

Täyte:
2 dl sokerii
1 tl inkiväärii
1 tl neilikkaa
1/8 tl sualaa
2 kpl kananmunii
425 g soseutettuu kurpitsaa
3 dl vet ja ½-1 dl maitojauhet (noi 40% vet ohjeem mukasest määräst) TAI makeuttamatont kondensoituu maitoo

Tarjoiluhu: 2 dl kuahukermaa

Sulat takina pakkaukse ohjeem mukkaa.

Sulatukse aikan ehrit kuarimaa ja palottelemaa kurpitsat, jokka laitetaa noin 1 dl:aan kiahuvaan vettee ja sekotetaa hyppysellisen sualan kans sekasi. Sit lämpöö pikkase piänemmäl (ei saa palaa!) ja kansi kii. Sekot välil, et huamaat, millo kurpitsa alkaa ol valmis soseuttamist varte. Kurpitsoist lähtee pikkase nestet ja sen voi valuttaa kattilast varovaste kanne avul poijes, et sin jää sellane tasane muusimaine sose. Sit annetaa soseen jäähtyy.

Taputtele sulanu taikina piirasvuoan (halkasijaltas 26-28 cm) pohjal ja reunoil.

Sekot kaik täytteen ainekset keskenäs sekasi, kunnes se o tasast ja kaar piirakkapohjam pääl. Älä lait täytet kuitenkaa yli laitoje.

Paist piirakkaa 175 astees noi 50 minuuttii, tai jos käytät syvemppää vuakaa, ni pikkase reilu tunti. Jos päälyne meinaa mustuu, ni lait leivimpaperii siihe pääl suajaamaa pintaa.

Anna piirakan jäähtyy ja tarjoile sit vaahrotetu kerman kans.

Ohje o joskus kauva sit säilömäni lehren sivust, jost ei ilmene sitä, mikä lehti o kysees. Sori.

Ehkä aanaukse vähemmä laitam mausteit joukkoho ens kerral, ni ei tul iha nii joulusem makust mitä ny tul, mut iha hyvä siin ol olla jottai maustet mukan kumminki. Selväste kurpitsan oma maku uunis käytettyy laimeni siihev verrattun, mitä se valmiin soseen ol (sitä vois kans muute käyttää hyvi ruakie sivus salaatin tapaseste, mut säilyvyyrest en ossaa sannoo mittää...