Siälähä se sit o isäntä hääränny jo kuus tuntii etuajas Suame tunteihi nähre - kellonsiirrost tul tunti eroo lissää, ku siäl ei kelloi siirret mihinkää suuntaa koskaa. Samas ajas porskutteleva ain.

Isännä kynäst:
"Sunnuntai on lahtenyt liikkelle kuulaassa auringonpaisteessa. Yolla lampotila ulkona menee kymmenen asteen pintaan. Paivalla saattaa auringonpaisteessa jaksaa nousta viel pariinkymmeneen. Saa on puolipilvinen ja tuuli yltyy navakaksi puuskissa. Varmaan se Science and Technology museumin aukio on taynna leijan lennattajia.

2048217.jpg

Ilmojen puolesta taalla on menossa vasta Syyskuu. Enaa ei ole mikaan hikiliki. Paikalliset menee jo suurinpiirtein talvivaatteis...

2048218.jpg

Tan nakoinen raitti. Ja annas olla jos edes ajattelet ylittavasi kadun. Tyhjalle tielle ilmestyy kuin taikaiskusta hirmuinen ruuhka tuhatta ja sataa kaahaavia autoja.

2048222.jpg

Pahkinapensaaseen on ilmestynyt jo muutama keltainen lehti."

Ei kyl hirmuse syksyst näi meijän kannalt kattottun näytä - mum miälest ainaskaa. Muutama keltane lehti ei viäl syksyy tee. Vaiks kiältämät se siäl jo oikeest syksy onki, Kiinan syksy vaa ov "pikkase" erillaine ku meil pakkaa olemaa.

Voi, ku olisis kiva, ku isäntä olisis nyy koton! Tammikuuhu tuntuu olevav viäl NII pitkä aika.