Nii se aika kuluu. Eiline melkoses vilinäs. Ol yks kuvausjuttu sovittun illaks ja sit pit tiätty huushollii siivoil ja miättii vähä tarjottavii ja käyr kaupas ja postis - siis näitte normaalirutiineitte, eli töitte, lenkityste, ruakiellaiton ja sen sellase lisäks. Tää huusholli kyl sotkeentuu iha mahrottoman noppiaste. Ei viarait varte kannat imuroir montaa tuntii ennen, ku sit o lattiat taas kiarulaissii täyn - ja jos satutaa käymää lenkilki siin välis, ni sit löytyy mettääki. Vaiks kui yritän kuistil kattoo röhnät turkeist poijes, ni ain niit sit löytyy sisältki.

Lämmin ja aurinkoine keli, ku katto ikkunast ulos, mut niin kylmä tuuli ol, ku ulos pääs, ettei ilma hanskoi pärjänny. Onneks sellaset taskus kulkee mukan nykysi, ni saa laitettuu käret lämpimähä, jos silt tuntuu. Ei tarvi enää kääntyy lenkilt takasippäi, niinku tosa vähä aikaa sit, ku en tajunnu, et ei siäl mittää oikeest lämmint viäl olekkaa.

1239855386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tää on kyl nii ihana, ku Kadil o oma istumistyyli. Näi hää istuu lattial, rinkulas, soffal - mis tahansa, kuhav vaa o iha renton. Ettei siis istu-käskyl sentäs tällattis asetu. Näyttääki rennolt tää. Ja sikku etutassuset ei enää pirä, ni siihe o hyvä käperttyy rullal samaan paikkaha.

1239855535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sukkii o täsä kans vähä syntyny. Ei vauhril, ku o enemp taas ollu Mimi sylis, ku oon telkkaaki kattonu - Mimi ei tykkää yhtää, et ne lankampäät sukast koskeva häne turkkiis. Iljettää. Siks Mimi ei tykkää kärpäsistkää lainkaa. Syä ne vaiks poijes ympärilt päristelemäst. Iha uskomaton kärpäspyyrys onki.

Ja aurinkoisen se o alkanu tämäki päivä. Et reipast torstait kaikil!