kossi-normal.jpg

Edellissii asioit en kovaste toistele, tai yritän ainaski olla toistelemat. Vähähä näät tuntuva pääs muutonki sekasim menevä. Tänäpe aamuste sit eläinlääkäri soitti. Sano, et om pahim mahrolline vaikeusaste spondyloosist, SP4, Joku L7-S1-syndrooma, mikä tarkottaa, et käytännös kaikkie nikamiev väleis ojjo selvät kiinnikkeet, sillat, ja lisäks sit luupiikkei koko aja kasvamas lissää. Atrofiaa ei ol, eli lihaskunto on hyvä ja nii tarttis saar pirettyy jatkossaki.

Mut sit spondyloosin lisäks Kössilt löyty lannenikaman ja ristiluun välin ahtauma, mikä itte asias on tainnu olla noitte tassuje nosteluje syy, ennemminki ku spondyloosi. Siäl taitaa olla piän tulehrus, mikä kipuilee. Tähä auttaa tulehduskipulääke - ja näihä se näytti menevänki, et viikollopun ylitte ollaa menty kipulääkkeitte avul iha normaaliste. Tilannet on seurattava kyl, ku yks mahrollisuus o, jos ahtauma käy liija hankalaks, et molemmat tai toine takajalka halvaantuu. Leikkausmahrollisuus on olemas, mut sen lopputulema o koiran kannalt hyvi epävarma, ja Kössin tapaukses ku käytännös laimein rauhoitusaine, mitä voitii käyttää, tek jo syränoireit, ni leikkaus o melkose riskikäst.

Rappuje ramppaamissii ja korkeemmil huanekaluil hyppäämissii (alas saa tulla) pitäs välttää, samate kantamissii, jollei tul pakkotilannet vastaa. Jos haluu välttää niit riskipaikkoi. Vähä kyl lääkärin kans juteltii, et täl lääkityksel, mikä ny o, jatketaa, eikä lähet "kiusaamaa" koiraa hiaronnoil tai akupunktioil, vaa pysytellää rauhallisis lenkkeilyis, misä mennää koiran omaan tahtiin ja saa luannollisel taval ne lihakses pirettyy kunnos. Sikku tulee jottai vastaa, mihi ei enää turvalliset ja sivuoireettomat lääkkeet auta, ni sit o aika päästää poika sateenkaarisillal. Mimi siäl jo orottaaki.

Jatkoajal siis mennää, mut mennää kummiski. Täsäkohti poika ite ei tunnu tiätävä vaivastas yhtää mittää, mennä porskuttaa niinku ain ennenki. Jollei tul kipui uurestas ettee lääkityksel, ni voi ollav viäl vuasiiki hyvää koiranelämää Kyöstil eressäs. Onneks koira ite ei tiär näist hommist mittää, ku ittel ov vähä surulline olo. Mut täl nyssit jatketaa.