Olevannas sain niin helpon ruisleipäohjeen, et uskalsin lähtee yrittämähä. Ei se sit iha nii helppoo ollukkaa.

a04.jpg

Joo, kaik aineet ol helppo saar yhtee, eikä mittää kummallissii ainesosiikaa. Mut siit ne onkelmat sit alkovakki vast. Nous hyvi, ja sit ol ohje, et runsaan jauhon kans kaataa taikinan pöyräl, kaataa reiluste viäl päällekki jauhoi ja kaulittee lättänäks nelikulmaseks levyks, sit leikkaa palat, siirtää pellil, muakkaa muatoos, nostattaa ja eiku uunihi.

No, toiha ol NII löysää se taikina, et em millää meinannu saar kaulittuu sitä, vaik vähäv välii jauhoi lisäilinki. Sit se ol tarttunu pöytähä kii siält alt, mihi ei ol päässy jauhoi lissää levittelemää keske kaulinnan. Jauhotetul lastal sit pellil yritin niit muatopualii vähä kantikkaimmiks saar. Hah! Hyvi haastava homma. Kaks pellillist tul näit "ruutui", ja kummastaki ehkä yks ol sellane "siistin" näköne. 

a05.jpg

Mut onneks se ulkonäkö ei ol kaik kaikes. Iha hyvii noist tul, vaiks oliki osa haastavaa pualikkaiks laittaa. Olsis pitäny pittää tota voit hetken aikkaa lämpimäs, et olisis ollu levitettävämmäs muaros. Ny tul "kikkarii". Leipii taas ev voinu halkast kuumana, ku näpit meinas palaa, ku yritin.

Hyvi nää meil isännän kans maistu. Olsis nähtäväste maistunu "jollekki" muullekki. <3

Viäl jäi sevverti jauhoi, et isäntä saa mallasleivät tehtyy viimise kotikaljakiarroksej jälkke, ja voip olla, et toine samallaine ruisleipäerä saaraa kans. 

Vähä välil jo naurattaa tää meijä saituus, ku enne ei olla murhetuttu, jos joku jauhopussin loppu jää. Laitettu vaa poijes, ettei kaapis houkuttele ötököit. Ny ei raaskis millää ilveel laittaa mittää poijes. Vaiks koko jauhopussi täysnäisenäkää ei ol kaht euroo kalliimp. Tais viimeks olla 1,69€, eikä ollu ees tarjoukses. Ja samal ku leipoo ja lämmittää uunii, lämmittää köökkiiki. Ei tarvi pattereitte porottaa nii kuuman. Toimii hyvi tällee talvisi tää. Kesäl taas ei viittis mittää uunis tehrä.