Jahas, se o sit -taas- se aika, ku mikkää ei toimi. :( Täst postauksest tulee pitkä, eikä pahemmi positiivist löyry, et jätä suasiol välist, jollei sellane innosta. <3

Me ollaa isännän kans yritetty saar meil kolmat koronarokotusaikaa joulukuun alkupualelt saakka. Enste sitä ei täl alueel ees ollu mahrollist saara, sikku ol, olisis pitäny varata se koronapuhelimest, mikä tuuttas joka kerta varattuu, ku siihe yritti. No, sit selviski, et siäl ov vaa yks henkilö ottamas puheluit vastaan ja tulevii soittoi tuhat päiväs. Eli ei vaa kapasiteetti riittäny. Sit tul vihroste sähköne ajavvaraus mahrolliseks, ja sem mukkaa eka vapaa aika ol kesäkuul?! No, sit selvis seki, et heil ol jottai onkelmii siäl terveyskeskuksem pualel, etteivä saanu laitettuu järjestelmähä niit olevii vapait aikoi. Joo, sit oltiinki jo tämäv vuarem pualel.

Vihroste oliva saanu järjestelmähä aikoi, ja mä kävin innoissani sit varaamas omaa aikaa. Siäl ei ollu ku Modernaa vaihtoehtona, mut meinasin, et otan sit sen ku muut ei ol. Eka aika helmikuun pualivälin tianoihi. No, siit sit isännäl viästii, et ny niit aikoi saa ja hänel ol vaihtoehtona MYÄS toi Comirnaty, mitä ollaa se kaks rokotust aiemmi jo saatu. Miksei se ollu mul vaihtoehton? Taas selvittelyy, ja sit löyty tiato, et myäs Omaolon kaut voi varata näit rokotusaikoi, ja SIÄL ol mullekki toi Comirnaty vaihtoehrois. Ja mikä hauskint, sille ol aikoi aikasemminki ku tota toist. Ehkä just sen takii, ettei se Comirnaty oman terveysalueen järjestelmäs kaikil jostai syyst näy. No, varasin sit jo tälle kuulle ajan tätäki.

Simmää miätin, et ku tää ajan varaaminen näyttää oleva näi hankalaa, ni vapautan sen myähemmä Modernan jollekki toisel. Peruutukset ja siirrot ei sit enää sähköseste toimikkaa, vaa pit soittaa koronapuhelimehe. Siäl ol ny se automaatti ja numerovalinnois ol peruutus, mikä men ääniviästii. Kerroin nimeni ja pyysin peruuttamaa helmikuisen rokotusajan, kiitos ja hei. Sit tul päiväm pääst tekstari tk-hoitajalt, et peruutus on tehty. Ja pyyntö ottaa uurestas koronapuhelimeen yhteyt, jos haluu uuren ajan. Määhä siis en oikeest uut aikaa enää tarvinnu, ku oletin, et tammikuine aika olisisis ollu viäl voimas. Mut joku aivois kutkutti ja menin kattomaa, ni he olivakki peruuttanu ne MOLEMMAT rokotusajat, ei vaan sitä helmikuist. Kele!

Eli eikun TAAS jonottamaa puhelimel uut aikaa. Eilä ol loppiaine, enkä sit sillo ees meinannu mittää. Tänäpe yritin, ja eiks toi koronapuhelimen ajanvaraus olekki voimas vaa ma-to! Kirosana, kirosana! Eli pittää viäläki venyttää asiaa ens viikkoho. Kyl muute ärsyttää! Iha kutkuttaa ihoo, ku kummasteluttaa nää järjestelmäasiat.

Toisaal Suames toimii sähköset ajavvaraukset, niitte peruutukset ja siirrotki hianoste, mut meil tää on näi kankeet! Mite voi olla et täytyy se pyärä keksii mont kerttaa uurestas ja uurestas? No, saa nähdä, millo sitä rokotuksel sit oikeest pääsee. Ei mul siis tulenpalavaa kiiret ol muul ku se et se aika olis TIAROS. En lähre mihinkää pop-uppeihi jonottamaa.

Tää pitkä juttu ol ny tost rokotusajast, mut sit on tullu muutaki.

Mä oon ihmetelly, ku täl viikol ei ol tullu lehtii lainkaa. Ti, to ja pe pitäsis tulla. No, lährin sit kattomaa vanhoist, viime viikon lehrist, et onks niis sanottu täv viiko jakelukatkoksest jottai. En löytäny ainakaa mittää tiatoo. Sit ettin lehren nettisivut esil ja hakusanoil yritin siält löytää jakelutiatoi, mut ei ollu siälläkää. Sit koitin kirjautuu nettilehtehe sisäl, ni sanoo, ettei salasana ol oikkee. Vaiks se takuuvarmaste kyl on oikkee. Sit siin ol kohta, et "ootko unohtanu salasanan" ja sain vahvistusviästin meilihi, mut vaiks kui noppeeste sen laitoin, sanoo, et vahvistuskoodi on vanhentunu. Siis alle pualem minuutin, se jo muka vanhentuisisis!??? Hmm. Joo, eli ei MIKKÄÄ tunnu ny oikkee sujuva. 

Eiku meilii asiakaspalveluhu, ja siin kesken sen kirjottamist tul miälee, et kait me ollaa lasku maksettu. Mikä tul tarkistettuu samal. Jep! Sem pualest pitäsisis kaik olla kunnos. Ja -lähetä-! Sin men. Saa nährä kosk vastaava. Ei aavistustakaa, mite heil asiakaspalvelu o auk, tai mite se pelaa, ku ei ol ikinä enne tarvinnu. Mut HALUUN ne lehret, mist me ollaa maksettu! Eres netin kaut, vaiks en netist tykkää lehtee lukkeekkaa. En ol tyytyväine!

Mitähä seuraavaks?