Kelit vaihtelee, isompaa pakkast, sit ollaanki jo plussam pualel. -10 enste ja sit ykskaks +10. Tosi vauhrikast. Ei viimesen lumisatteen jälkii ehritty ees pihalt kolaamaa, ku se suli jo tiiviiks ja painavaks ja sit yän pakkane jäärytti pinnan. "Kiva"?! Juu, ei. Mut sen kans ny sit täytyy pärjäil.

a2.jpg

Mut oliha se pakkaslumi hetken aikkaa oikkeenki kaunist ja "timanttist". Ehrittii nauttimaa siitäki.

a1.jpg

Pitkäst aikkaa tul postitettuu usseemppii kuarii kerral. Eipä kovi usseste enää tänäpänä tätä tapahrukkaa. Tul nii miälee muistoi menneilt vuasilt, ku aikanas lähti se noin kymmene kirjet päiväs, ja sen samammoise määrän sain kans JOKA päivä postiluukust! <3 Voi niit aikoi! Eipä olisisis enää enerkkiaa, eikä aikaakaa moisee. Ei kyl rahaakaa, postikulut ova kallistunu iha järkkyttäväste täsä viime vuasin. Vaiks yhä on kiva postii ain saara, ehkä nykysi jopa tuntuu kivammaltaki, ku enne, ku se o nii harvinaist. Ittelki olisis monii, jotka ansaittis mult postii, mut täytyy vähä ainaki orottaa viäl. Kaikil vaa ei kykene sillee "vauhril"...

a3.jpg

Jämäpiirakkaki tul tehtyy täsä. Viikko-ostokset tehrää tänäpe illal. Kauppanoutona taas, kute ny ollaa totuttu. Loput paprikat (osa laitettu salaattihi aikasemmi), loput purjot (pualikas käytetty keittoho), tuarejuustopurkin jämät (yrttimauste) ja yks pussi valmiit kinkkusiivui. Ei ollu mittää "kovettuvaa" juustoo, emmentaalii tai tällast, ni vähä miätin, et mitä lopputulemast mahtaa tullakkaa, et onks kamalan vetist, mut ihmeeste se vaa sit koos pysy! Ja ol syätävää. Saatii hyvinki kaks ateriaa täst meil. Hernekeittoo tänäpe, ni sit alkaaki ol viikko pulkas, ja kaapit tyhjin. Heh! Et se siit "kahrev viiko hätävarast". Meil ei olisis kertakaikkiaa ees tilaa säilyttää tollast varaa missää. Jottai maustei ja jauhoi löytyy kyl, mut esim. kanammunii ja mittää jääkaappikamaa ei kyl enää ol. Joskus miättiny, ku kunnan tuleva vesi o käytös, et pitäiskös joskus kiärrättää tota vet, et olis ees vähä, jos jottai sattuu, mut MISÄ ja mite? Millassii hätävaroi ja systeemeit teil o?