Päätettiiv vanhusten kans, et tehrää "jottai" yhres tänäpe. Illal ei viäl varmaks tiäretty, et mitä.

a1.jpg

Nynnäät kelit näyttävä kovaste vaihteleva. Yhtenä päivänä sattaa lunt, sit vet, tai molemppii yhtaikaa, sit om pakkast, aurinko paistaa, ja sit koko maailma ov valkose usvam peitos - ja taas sattaa lunt... Ja sitärattaa.

a2.jpg

Takaterassii koristaa kuusi, koristeines, yhä. Se lähtee vast, ku tua lumi sulaa. Ehkä mä valot sentään otan kuusest jossaikohti poijes, tai siis sammutan ne. En lähre kulkemaa tonne ja painamaa lunt tiivimmäks. Osaks on tuuli puhaltanu sellaset 40 - 50 senttii lunt tonne, ja sitä ei olla kolattu kertaakaa poijes. Sulaa sikku sulaa.

a3.jpg

Aurinkoklasit nokal ja menoks, et ehritää jottai tekemäänki. Ilma kiiruit.

a4.jpg

Äitee halus kirpparil, ku viimesest kipasust ol jo piiiitkä aika. Nii om muute mullaki. Tarpeitaki voisisis olla, mut talous ei oikkee anna myäte kaikkii, ei ees kirpparihinnoil. Mut em määkää ihan tyhjin käsin sentäs kotti päässy. Heh!

a5.jpg

Sit käyttii Pian Pakarist hakemas annokset, ja orotelles sai ottaa kaffet. Mä jätiv välihi, mut äitee otti teekupposen. Vähä lämpöst massuhu.

a6.jpg

Vanhuste tykön sit syättii - ja kyl om muute hyvät ruuvat tual ain. Merilohi ja siänikastike, salaatti, focacciat ja pullat viäl pääl. Nam!

a7.jpg

Vilpertti tiätty kans tul moikkaamaa, ja rapsui hakemaa. Sit oliki hyvä putsail tassui melkeist keskel käytävää, ettei vaa jää huamaamatta. ;)

a8.jpg

Vähä lumi- ja puutöit ja kaffet pääl, ennenku lährin taas kotti tulemaa. Sit heti samoil vaatteil lenkil Islan kans. Ja sit ihastelin mun ostoksii. Pojil roskisauto ja molemmil heijastiliivit (lasten yhrenkoon), et on sit mitä tääl pittää ja mul housut. Ei turha reissu! =D