Ha, ei mittää isoi kemui järkätty, ku ol kaikemmoist muut puuhaa menos itte meijä hääpäivän tianoil, mut vähä yllätettii ittemmeki, ku hankittii osamaksul meil pikkane kasvihuane. Nysse vaa pitäs saara kasaan.

kh01.jpg

Kaukokiito kiirätti puketin pihalle. Kaks tiivist, erimuatost pakkaust.

kh02.jpg

Satasivune suamenkiäline ohje. Olettaa saattaa, et olisisis sit tarkka kans. Vähä käyttökokemuksii ku lujettii enne tilaamist, ni täst kasaamisest kyl ol mont kommenttii, et on hankalaks koettu. Ny ei saa sit yhtää oikast missää, ettei tul loppumetreil tenkkapoo.

kh03.jpg

Mut iha enste pitää saar pohja ja perustus tehtyy, ennenku mittää kasaamissii voi ees aatella. Sammalet poijes, et saa alueen näkyvihi.

kh04.jpg

Ei se mikkää suurensuur oo, mut josko vähä satoo siit sit joskusnas saatais. Ei ehkä viäl tänä kesän, ku aika kuluu...

kh05.jpg

Salaojaakaa ei unohrettu. Muuto maa viättää alassuuntaha, muttei sitä kasvarii voi vinoks laittaa, et pysysisis pirempää pystys - ja pitäisisis muatos.

kh06.jpg

Täsäkohtaa ollaa ny. Suaratinkangas alle, jottei sora sit sekotu al olevan saven kans, ja betoniantura, mist viäl yks kiakka sitä betonii kyl puuttuu, ku sitä menee iha hämmästyttäväm paljo. Laskettii (tai meijä insinööri laski) niit neliöit ja kuutioit ja nii pit viirel säkil homma saar kuntoho. Noh, äkkii huamas, ettei se tul riittämähä ja hak kolme säkkii lissää. No, ei se riittäny viäläkää, mut sit ol jo kaupat kii, ni jäi seuraaval päiväl (täl illal). Sit sen pittää antaa viäl hyvi kuivuu, vaiks välil pittää hiukka kastellakki, ettei kuivu vaa päält ja jää sisält kosteeks. Et sit uskaltaa laittaa niit kasvarin perustuksii toho pääl. 

Soraa ja sit laattaa tol kulkuväyläl. Reunoil käytetää ainaski ensalkuu iha noit valmiit kasvusäkkei, ni päästää vähä helpommal, ku niis o vesikiteet ja lannotteet valmiina. Sopivaste sit saaraa kompostin jatkoks se loppuosa noitte erillaiste oksie ja silpum pääl, mitä muuto pihalt pakkaa tulemaa. Ruahoo ku ei kompostihi men, vaa se jätetää ain ravittemaa nurmikkoo - ja antaa kastemaroil ruuvaks.

Nyssit tosiaa vaa ootellaa, mite hankalaks toi kasaamine sit lopultas oikkee tuleekaa. Jännää aikaa!