Aiva hurja ukkoskuuro osu kohral eilä, ja pelkäsin, et kaik pihalt lähtee maat kiärtäväl raral, ni satteest hualimat (ja salamoinnist) lährin vähä siirtelemää kasvei turvaha. Ja kasvarin luukkui/ovii kiinemmäs, ettei tuuli revi irti ja viä mennessäs. Huh-huh! Mut saati ny kaik vesisäiliöt täytee. Mikä o mahtava juttu!

p01.jpg

Kasvaris kaik viäl elää, vaiks paprika ja chili ny ei näyt kamalaste kasvavankaa. Molemmat neki silti kukkivak kyl. Josko ees yks paprika, ja yks chili saataisis. Kurkuis o monii alkui ja ...

p02.jpg

... siin ku kärhöje kukat alkaa aukeemaa, vaikeivä ol viäl omal paikallaskaa, ni ...

p03.jpg

... tomaatinalkuiki ojjo muutamii olemas, ja kukkii paljo. Näyttävä tomaatit tuleva sinne reunoil, et sisält kattottun ei näy mittää. Ulkopualelt sit näkkee hyvinki. Kutkuttavan hianoo seurattavaa, tää!

p04.jpg

Kottari o haastavas paikas, tuules ja paahtees, mut on siinäki jo muutama krassi noussu mullam pinnal ja keskel tota kesäharsoo. Se ei kyl kamalaste näyt kasvavav vaik ojjo tollasena pitkään ollu. Ihav viäl ei oikkee uskal lannottaakkaa, ettei piänet taimet kuale.

p05.jpg

Vähä suajemmas olevat krassit ovakki sit isomppii. Samaan aikaan siis laitettu multaha.

p06.jpg

Tuulensuaja saatii aikaseks, maalaust lukuunottamat, mut nyssit pitäsis toi kasvilava täyttää kans. Täytteet ovav viäl aikast kaukan, ni ei kyl homma etene helteel, muttei myäskää satteel. Et saa nährä, mite pitkäl tää loppuvaihe nyssit meneekää...

p07.jpg

Narutuet nyv vihroste kurkuil ja kesäkurpitsoil. Miätiv viäl, mite ton kurpitsan hoitaisis, jos siihe vartee jottai painavaa satoo jossaikohti tulee. Ehkä teen jonku "jakkaran", et saan sen ruukun tasal, ettei men varsi siit poikki - tai jottai. Saa nährä. Tota nyt ei kannat ylöspäi tukee kummiskaa.

p08.jpg

Koht on taas perunoitte multaamise aika. Kasvava hurjaa vauhtii nääki. Kertakiarros viäl mahtuu, ja sit o kassit täynnä.

p09.jpg

Kamalan isona näkyy toi kasvilava, ku sitä lähelt kattoo, mut ei sitä meinaa ain huamatakkaa, ku tiält kurkkii. Ei se ol mittää, mikä silmihi hyppää. Onneks.

Täst kasvun ihmeest mä tykkään kovaste, ja tiätty muutenki kaikkie asioitte etenemisest, vaiks onki hellet, enkä SIIT taas tykkää yhtää. Mut sillehä me ei mittää mahret.