1323704924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laitetaa ny kuvat enste, mitä oon napannu. Näät kaik kaks. Nii hämärää ja märkkää o ollu, ettei tosiaankaa ol tullu kameraa pahemmi kanniskelttuu. Kännypussukoit tul sillee ohimenne tehtyy (kiiltojoulutähtie lisäks) parit kipaleet, ku plikka meinas, et tarttis uure.

1323705035_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eka o normaalipaksust villalankkaa ja tää toka sit jottai tuplapaksust. Näit pussukoit on kans kiva tehä, ku valmistuu äkkii ja saa monellaist tehtyy. Paljo riippuu lankast, mitä käyttää.

Lissää o susiuutissii lähistölt ja uussii selkeit jälkiiki. Kyl ne nyvvaa täsä ympäril pyäriivä. Kadi pysyttelee lenkeil olles melkose vapaaehtoseste mun liki, mitä ny hätäs tekkee pikkase kauvemmas. Kottitulles käy varovaste kurkkimas akkunast ulos ja tarkastaa maiseman. Tätä ei ol enne tehny. Samate ny o kaikil koiril ain kova kiirus palat kotti. No, ny o kyl ollu kamalii märkäkelei, räntää ja vet o satanu ja maa ollu kummiski jääs. Kiäli keskel suut o ollu mentävä itekki. Koirat ei näist koirankeleistäkää oikkee tykkää - eivä ol koskaa tykänny.

Oma lunssa jyllää ja voi hyvi. No, lunssailee ne täsä kyl perheem miähetki, etten ol yksi vaivan kaa. Kröhityttää ja niiskututtaa - ja väsyttää! Ei tahro oikkee öisi saar nukuttuu, ku koko aja nokka o tukkees ja asento ku asento tuntuu väärält. Eikä taas ol NII kippee, et osais päivälläkää tirsoi ottaa, vaiks välil o koittanukki. Villasukat jalkaa, huivi kaulaha, ni tarkeneeki. Miätin, mite hassult mahtaa näkymä meijä kööki akkunast sisäl näyttää, ku siin pöyräv viäres töit teen ja hyvä ettei ol pipo pääs ja vanttuut käres... =D

Nii, ja isäntä, ihana, sit päätti tuar lunssan kouris oleval vaimolles jottai jännää piristykseks; uurellaist herelmää, maistiaisiks. Ku ei olla enne maistettu. Jep! Ja mähä en ol siis maistanu mittää täsä ny koht viikkoho ja onnettomammaks näyttää meneväv vaa. Korvatki välil poksahtava nii lukkoho, ettei meinaa enää omin konstein auk saarakkaa. Mut ruakahaluu ei ol lunssa poijes viäny. Syär tarttis koko aja ja paljo. Aavistus salmiakist maistuu ja ku seki o paremp ku ei mittää, ni sitä sitä söis vaiks kuip paljo.

Nii, ja saattii sit kerranki huushollist poijest jottai, mikä muuto olis vaa jääny taas jonnekki nurkkaha kiaruumaa: isännä veljemperhe ost meilt ton ajo-opetussetin, eli ku meijä moksuil ny o kortti plakkaris kummallaki, ni siäl o sit heil mont jonos orottamas omaa vuaroas. ;) Kävivä piipahtamas sunnuntaisel ja ehrittii sit vähä glögittelemää kans. Kiva, ku kävitte! Vähä jälkkeeppäi kyl naureskelin, et ei kyl enää ol mittää jälkeekää siit pikkujoulusiivouksest, mikä tul tehtyy kuun alus, et kämppä o taas ku myrskyj jäljilt... Mut eipä täsä lunssas kamalaste jaks moist ees aatellakkaa. Isommat kiarulaiset menee aamuimuroinnis poijes (kulkuväylät), mut niit pakkaa aina jostai huanekkaluje alt sit tulemaa esii lissää samaan tahtii. Mut karvaaha se vaa o. ;)

Poika ol plikkaystäväs kans meil koko viikollopu, ettei tarvinnu kovaste men eestaas auton kaa ja polttaa bensaa. Kivaha se o, et o elämää talos. Ku ollaa isännä kans kahrestas koton, ni ei soi hevit eikä kitara kilottele, tv on kyl pääl, mut jos isäntä pelaa jottai pelii, ni se o melkkest äänettömäl (mä en tykkää niist pelie äänimaailmoist). Nykysi ei soi sähköurutkaa, ku plikka niit ain enite ol käyttämäs. Ja nuarpari tosiaa Turust tupsaht sunnuntain kans sillee vähä enne ruaka-aikaa sopivaste. Pyykkivuari kasvo taas. =D Koko poppoo kasas hetkise aikaa!

Varmaa jottai muutaki olisis pitäny kirjottaa ylös, mut ny ei vaa aivot toimi. Myähemmi sit, jos tulee jottai miälee.

Vajaa kaks viikkoo ja sit ojjo joulu! Aatelkaas! Tykkään!