Monttaa plaatuu taas, mut tätä se nyv vaa o. Sateit ja välil vähä aurinkooki. Maa sulaa silmis ja vähä om päästy puutarhahommihinki täsä. Koira-aitauksen korjaamist ja vahmistamist, lupiinipellon haravointii, oksie silppuumist...

grilli.jpg

Isännäl ol hiihtoloma täsä ja siit sit alko meijä grillikausiki. Vähä ov viäl hakuses, et mite isol grillil sais vaa kahren hengen tarpeisii tehtyy, ku pakkaa ny ain tulemaa liikaa tehtyy. Näyttää nii vähält kypsyttäes. Noh, eiköhä tähänki viäl totuta.

friteeraukset.jpg

Sit pit kokeil myäs friteerauksii, ku telkast löyty ykslai ohje. Maizenast vaa tul sellane maissimaine maku tähä, mist en nii kovaste tykänny, mut rapeit oliva ja syätävii kyl. Dippihä sit tasas tota maissinki makuu syäres. Ja taas kerran tul iha hurjat määrät tehtyy, eikä näät oikkee pakkaa säilymää, ku menettävä rapeutes nii jääkaapis ku mikros lämmitettäessäki. Mut ehkä ens kerral vähä vähempi - ja perunajauhost uut kokeiluu. 

kiisanpirtti.jpg

Käyttii buffetis Kiisanpirtis syämäs, ku muv vanhemmat tarjos. Antova isännäl synttärilahjaks kortin, jossa lupasiva viär meijät jossaikohti syämää. Ja oliha siäl valtavan hyvää ruakkaa!

repe.jpg

Repe ol meil viikon, ku tätini ol reissailemas. Mikäs ettei. Tää miäs soppii meijä laumaha ku nenä päähä. Ain.

loota.jpg

Tul paketti, mikä ol isos lootas ja hetihä se sit kissoje leikkeihi pääty. Rapi-rapi ja riips riips. Välil pystys, välil nurin narin, mut ai ku se on kivaa siäl riahuu.

cotonit3.jpg

Cotonkaverereit piipahti kans kyläs täsä viikolloppun ja vaiks toine näist on kuulemma vähä kuumunu muunrotusil ku cotoneil, ni alkuhaukuist ku päästii, ni kyl vaa kaik sujus nii mainoiste, että. Käyttii kaffettelemas sisälläki, et näkivä kisutki, et ei mittää onkelmii tiaros. Varovaist ja jännää, mut ei mittää pelkoi eikä aggressioit mihinkää suuntaa.

cotonit2.jpg

Ja mite kivan kelinki sillo saattii, ku sato enne ja sato jälkkee, mut kyläilyn aikan ol kuivaa ja lämmint. Loppuajast muutamie tuntiej jälkkee kaik leikkivä jä keskenäs ja viaraat cotonit yltysisivä jopa Kadin kans juaksuleikkeihi, mitä ei iha het cotonie omistaja olisis uskonukkaa.

cotonit.jpg

Hiano porukka! <3

liina.jpg

Virkkuulankapussin otin esil ja siit sit o ny syntyny jokune "koukuttelu"tuatos. Pöytäliinoi.

liina2.jpgliina3.jpgliina4.jpgliina5.jpg

Ja sama linja taitaa ny jatkuu, nii kauva ku lankaa riittää. =) Ilost keväänjatkoo kaikil!