Oijoi, se onki täsä aika menny vähä liija vauhrikkaast ja jopa melkose kitkatta. Täsä sit tul eile huamattuu, et Kössi kulkee kolmel jalal, pit oikkiaa takatassuas ylhääl kulkies.

kossi-normal.jpg

Otin sit varovast tassust kii, venyttelin ja puristelin, painelin ja hiaroin. Ei mittää! Otin varmuurev vuaks toisen takatassun käsittelyhy ja sama juttu. Ei haittaa vaiks mitä tein. Ja sikku Kyösti läht kävelemää, taas oikkia takatassu nous ylös. Käviv viäl tassujevvälitki tarkkaa läpitte, et jos oj jääny jottai hiakotussoraa tai jottai sinne piiloho, mut mittää en löytäny siältäkää. Iha hyvi hyppii huanekaluil ja niilt ales, istuu ja seisoo, kulkee raput ylös ja alas, mut lattial pittää tassuu ylhääl.

Sikku mentii pihal, ni siäl ei tassuu nostetakkaa, vaa kuljetaa iha normaaliste. Nostaa vuarotelle jalkaaki merkkaillessas iham mennen tulle, et hyvi siis varaaki molemmil takatassuilles. Sit sisäl taas nostel toist, eli toisinas oikkiaa, toisinas vasent takatassuas. Hmm.

Tänäpe sit soitin elläl, et mitä tehrää ja kui pitkäl tätä voi seurat ite, voisiks jottai tehrä kotikonstein ja millo tarvii lähtee liikkeel. Meinas, et vähä kuulostaa silt, et lantios olis jottai häikkää, mut jos koira kummiski kävelee ulkon kunnol ja hyppii omaehtoseste, eikä ol normaalii vaisump, ni suasittel ostamaa Nutrolin Nivel monitehoo ja antamaa täsäkohti tupla-annost ja jollei se ala parantamaa tilannet, ni varattii alustavaste röntgenaika ens viikol. Joskus koira voi kyl nyrjäyttää-niksauttaa rankaas lumes rämpiessäki, niinku pikkase venähryttää, mikä tulee sit paremmi esil, ku koira ov vähä aikaa ollu paikallas, ja liikkeellähties o kankkian. Eli välttämät ei ol mittää sen kummallisemmast kyse. Nyrjährys tosin sit pitäs men viikos jo selväste paremmaks kummiski.

Noh, tätä nyssit täytyy seurat vaa. Ja toivoo parast! Kössihä just vast 10 vuat täytti, et sinänsä o koira parhaas iäs viäl.