Eka äitiempäivä anopin kualemaj jälkkee. Vaiks ny ol yks paikka vähemmä käytävän, ni jotenki sitä ol anoppi miäles mones kohtaa kummiski. Pääryttii tänä vuan siihe, et treffataa äiteen luan, ja viärää vähä tarjottavaa mukanamme sinne. Heil ku sit käy muitaki, ni jos jottai jää, tulee viäl muit syäjii. Mut sit ku mentii ol äitee melkoses lunssas (siitepölyallerkiaoireitte lisäks), eikä ollu kertonu siit mittää. Noh, juhlittii silti. Pöytä ol jo koreena, ku sinne tultii.

banaanikakku.jpg

Tein "ton-ton"-kakun (maidoton, sokeriton, vehnäjauhoton), eli banaanikakun tarjottavaks jäätelön kera, mikä käytii matkal vanhuste lähikaupast ostamas, ettei sulanu matkal. Ol muute ihana kesäne keli! Viättii myäs juatavaa ja keksei. Et olisis jo seki melkkest riittäny hyvi meijä porukoil. Tarkotus ku ol helpottaa vähä äiteen tarjoilupuuhii, mut eihä se sit lopultas mittää auttanu.

ra1.jpg

Keli ku ol mitä mainioin ja me oltii meijä Karkist (kuplast siis) just öljyt vaihrettu ja se ol pesty ja puunattu, ni lährettii liikkeel sil. Het meijä kylän kukkakaupam pihal ol toine kupla. =D Isäntä pit kyl hajuravon siihe, heh!

ra2.jpg

On se ain jännää lähtee liikenteesee sen kans! Hyvi se kulki! Turvavöit ei sit siin viäl ol, mut suunnitelmis on kyl asentaa, ku ei meinat tätä ihav vallav vaa autotallis pittää. Ajottomat ajat toki, mut siis tosiaa se 30 päivää vuares olis tarkotus oikeest myäs käyttää. Kyl auto ain siit tykkää, et sen kans sit kans kuljetaa. Muttei mittää tyäajoi, tai sellast arkist kummiskaa.

ra3.jpg

Vanhuste Vilpertti-kisu ol jo akkunan takan vastas, ku tulttii. Pukkaili lasii vaste kovaste, ku vähä naputtelin toiselt pualelt. =D

ra4.jpg

Ja pitsaaha se äitee sit ol urakoinu kovaste ennenku me paikal saavuttiinkaa. Eikä muistakaa herkuist pulaa ollu. =D Saattii nuarisoki koolle ja asioitaha sit riitti.

ra5.jpg

Aiva ihana, kultahippussuklaakakku. Ei tairettu kyl tätä ees avata, ku ol muut syätävää ja herkkuu niimpaljo. Tuntuu, ettei meijä suvun kekkereist, ol ne sit mitä vaa, koskaa ruaka ainakaa keskel lopu. =P

ra6.jpg

Ja onnittelujel lisäks men ruusui äiteel, ja ruusui tännekki. <3 Kuha helteet helpottaa, voi tänki maaha laittaa, ilahruttamaa moneks tulevakski vuareks, jos vaa talvisäät sallii.