Siis ittel, vaiks onki varmaa muuto vanha resepti. "Historia" tälle kokeilul johtaa parim päiväm päähä menneisyytehe. Äitee meinas, et hän on saanu leipoo isoäitis kans pullaa, mitä kutsuttii Karjalas juorupullaks tai piparpullaks, ja siit on hänel jääny käytäntöhö tehrä sellassii voisilmäpullii, piänel tvistil. Mä oon ain itte kutsunu niit voisilmäpulliks, ja varmaa itte asias kaik muukki, koska mittää muut nimee niil ei ol kukaa mun kuulle sanonu. Mut siit lährin sit googlettamaha, et löytyyks jottai. Sanal juorupulla ei tullu ku enste kasvei ja sit iha normipullaa, en löytäny sitä juoruu. Pipar- tai piparipullaa taas löyty paljonki, mut niis ol eri tavoil sekotettu pullataikinaa ja piparitaikinaa keskenäs, eli ei ollu sekää. 

Sit keksin kysästä yhres ryhmäs asiast ja siäl ehrotettii, et jos olisiski kyse puijauspullast, mitä myäs kuulemma juorupullaks kutsutaa. Mut siin alko olemaa oikeit ainesosii kyl. Eli ohje on täält: Helkan Keittiössä.

a1.jpg

Enste pit kattoo, et onks meil kaik tarvittavat aineet. Oliha ne. 

a2.jpg

Sit kasaamist, oottamist, kasaamist ja lissää oottamist, ennenku sit kaulittii ja leikattii palat. Tehtii voitäyte ja jaettii seki tasan jokasee neliöhö. Sit tuliki tenkkapoo, ku ohjees ol et "kulmat taitetaan vaniljavoin yli" - häh? Ne häne ihanannäköset nyyttiset on kyl taiteltu jotenki paljo ihanammi, ku miten itte taittelin. En MILLÄÄN saanut lopputulemaa samallaiseks vaiks mitä kokeilin. No, päätin, et kait se maku nyk kumminki on se enempi tärkee asia ku ulkonäkö. Sit kahren tunni nostatus, vaiks ei nää kyl kamalaste tuntunu nouseva, jostai syyst.

a3.jpg

Mut joo, ihav valla hurmaavat tuaksut uunist tul kämppähä. Ei voi valittaa! Mittää laihispullii näät ei ol, rasvaa yllinkylli, mukku ei ny joka päivä syä, ni - antaa mennä!

Annon isännäl yhre, et maistaa, onks ne syätävii, ja koht ol hakemas toist, et "pitäähä se viäl varmistaa"! =P

a7.jpg

Jäähtyneen pääl tomusokerii, peittää seki vähä tota romuluist ulkonäköö, heh. Leikkasin sen valmiiks pualiks alakerras, ku tajusin, et olin jättäny kameran yläkerttaha.

a8.jpg

Ja siällähä se "puijaus" sit kolona pullan keskel näkyy. Jännää, et se siihe oikeest tuli, vaikkei koko kamalaste uunissakaa kasvanu. Hiiva ei tainnu oikkee toimii oikkial taval, mut ei näät pahoi siltikää ole! Hyvii juarui näitte kera kaffetelles kyl voisisis vaihtaa. Heh!

Teen toistekki!