Joskos tähä nyt sais kaik jäljelolevat asiat, mikkä oj jääny laittamat tauvon aikan.

auli.jpg

Piipahrettii täsä anopil luan kans jossaivälis ja isännäv veli ol laittanu oikkee ihanat salaatit, burgundinpataa ja persiljaperunoit meil. Nam!

begonia.jpg

Ruusubegonian sain vuas sitte vähä enne pääsiäist kummitytölt ja se mun suureks yllätykseks kukki pitkäl syksyhy ja koko talven tek uussii lehtii. Ny otin siit sit pistokkait pariin purkkihi ja kattotaa, josko jollaikeinoil sais viäl jonkun eres näist kukkimaa uurestas.

miia.jpg

Sisko käväs tyttäres kans visiitil ja tehtii koticappuccinot. Kyllähä ne maistu!

eliaksenkukka.jpg

Eliaksenkukan toivat tullessas ja kissat lyhens sit kaik varret het enstöikses. Eivät siis syäny, vaa iha katkovav vaa. Pakko ol siirtää parempaam paikkaha, turvaha. Tekkee toho keskiviuhkaha noit reunuskukkii nätiste aika ajoin.

naistenpaiva.jpg

Isäntäki sit muisti naistempäivän ja toi mul tulppaanei. <3

keitto.jpg

Borssikeittoo. Hyväähä se, mut ihav valtavan isotöine tehtävä, ku on kuarimist ja silppoomist ja vaiks mitä. Itte en kyl ikinä jaksais. Mut onneks isäntä jaksaa ja viittii!

kukat.jpg

Alkuvuaren kokonas näät mun joulukaktukset kukkiva. Emokasvi punasen ja sem poikane tollasel pinkil. En viäläkää tiär miks, vaiks o samallaises mullas (yhtaikaa laitettu) ja suurimpiirteis samallaises kasvupaikaski (ei iha suaraa akkunal). Mut kauniitaha ne, molemmat.

lattia.jpg

Isännä loman aikan sit siirrettii taas köökist kaik kamat poijes, ja ku muut paikkaa ei ol, ni toiste huanekalujem pääl olkkarihi sit. Kissatki oliva ihmeissäs, ku heijä ruakapaikka vaihtu, mut äkkiäkös se ruaka syäjääs opettaa. =D Saatii kerättyy matto poijes ja pestyy lattia kunnol. Isäntä meinas ekaks, et karhentaa erellise lakkaukse ja pistää uut päälle, mut sit ei oikkee aikakaa enää antanu peräks, ku siihe kuivumisee menee aikaa - ja hänel ol tää Singaporen reissu sit vastas. Näit huanekalui ei meinaa yksikses tääl kapeis pylväitte ja ovenkarmiev välies siirrellä, enkä olis millää halunnu mont viikkoo kattoo keittiöm pöytää olkkaris... (jostai kumman syyst)

kirppis.jpg

Kirpparilöytöi taasen. Käväsin siskon ja vanhuste kans yhres sellases paikas, misä he eivät itte ol enne käynykkää. Äitee sit osteli mul noit lankoi kans. Nyt ei iha het lopu keske.

pullat.jpg

Laskiainenki ol täsä välis, vaiks siit tuntuu olevaj jo hurjam pitkä aika. Isäntähän sit meil käytteli jauhopeukaloas ja leipo pullii, mist saatii laskiaispullii meil. Olis nähtäväste kelvannu muillekki. =D

pistokkaat.jpg

Tää on nii hölmöö, ku vuaratus järjestää näät kuvat ain uuteen uskoho larates, ku tää kuuluu siihe jo aikasempaha kohtaha, misä se ruusubegonia näkkyy. Eli siis kukkien keväthualtoo; suihkutteluu, pistokkaitte napsimist ja sen sellast.

pullat2.jpg

Ikust toiveajatteluu, vaikkeivät koskaa ol muut ku lautaset (ehkä) saanu puhtaaks nualla. Hassut höpsöt! Herkkupeppui he, ku meki. <3

rico.jpg

Kihlajaispäiväaterial käyttii Ricos. Seki kyl aika hassu tarina, ku me ei olla oikeestas koskaa tätä päivää viätetty. Ei ol jääny sillee ittellekkää päivämäärä miälee. Muistav vaa, et se o joko enne tai jälkkee meijä vanhuste hääpäivän. Noh, Isäntä kysy, et mitäs jos mentäis käyttämää koht vanhaks menevät S-ateriakortit Rossoho ja ehrotti keskiviikkoiltaa. Kamalaa kelii luvattii ja mää jo siihe sit vähä, et jos siirrettäis johonki kivampaha säähä. Noh, lopult sit mentii kummiski ja jätettii auto parkkihi, käppäiltii paikal, misä isäntä muisteli, et olis Rosso ollu. No, ei ollu! Simmee käveltii räntäsatees ja tuulen tuiverrukses aikas eres takas keskusta-aluet, et kyllähä Rosso yleensä aika näkyväste mainostaa, et jos osuis jossai silmihi. Ei osunu. Sit luavutettii ja ruvettii miättimää, et mitä muit S-ryhmän ruakapaikkoi o olemas, Fransmannihi ei haluttu. Oltii Rico's barin eres ja isäntä muisteli, et eikös se S-ryhmähä kans kuulu. Mentii sisäl ja kysyttii: oliha se. Nii saatii pöytä ja menut ettee...

rico1.jpg

... ja ku saatii alkuruaka (yhren henken annos, mut se riitti meil kahrel) ettee, ni isäntä kysy vähä kainoste, et eiks se tää päivä se meijä kihlajaispäivä ollu. =P Hah! Määhä en siis itekkää ollu siit varma, mut nauratti koko juttu. Muistin kyl, et seuraavan päivän ol vanhuste hääpäivä, vaiks kuim mones. Nii, ja muistam mää kyl meijä oman hääpäivän kans, mut se ov vast toukokuus tulos. Mite se kihlajaispäivä sit voiki nii vaikee olla?

rico2.jpg

Joka tapaukses meil ol hauskaa - eikä ollu ruuvassakaa mittää vikkaa. Isäntä ot kalaa ja mä pääryin lihaan. Siihe tul aiva valtava kippo perunamuussii mukkaa, et eihä noit millää olis kaikkee pystyny syämähä. Vaiks hyvää oliki.

rico3.jpg

Ja tiätty pit jälkkäriki ottaa. Jätskihä mahtuu ain, vaiks vatta olis kui pullollas, eiks nii oo? Ja kuponkie pääl pit maksaa 8 euroo, et ei siit konkurssihi jouruttu. =D

thai.jpg

Loman alkajaislounaal käyttii Thai-kiinalaisravintolas Raisios. Sillonki alkuperäne ajatus ol mennä Kotipizzaha, ku siäl ol joku erikoistarjous, mut ku isäntä vanhast tottumuksest ajo auton tän ravintolan oven ettee, ni ei sit enää jaksettukkaa kävel keskustan toisel pualel pitsaa varte. Iha hyvä vaihtoehtoha tääki ol! =P Noit friteeratut banaanit vaniljajäätelön ja kerman kera ovaj jottai hurjan herkkuu.

vieraat1.jpg

Sit oon saanu täsä monta ystävää käymää kyläs, asiakkaitaki, et tuntuu, ettei täs ainaskaa laihtumaha pääse, ku koko aja jottai herkuttelee, kotonaki. Ja sain lissää noit tulppaaneit.

vieraat1a.jpg

Niist tuliki sit valla ihanat muutamam päivän pääst, ku nuput vähä aukesiva. Ain tul hyväl tuulel, ku näät näki.

vieraat2.jpg

Ja tosiaa yks ystävä ku toi nii ihanan kutkuttavaa lankaa, et mul jäi yks tyä keske, vaiks oon yrittäny pittää periaatteena sitä, et ei uutta ennenku erelline ov valmis. No, tein huivin ja siit tuliki tosi kiva. Onkelma tul siin, ku sit pit jatkaa sitä keske-eräst tyät ja mäku en tee ohjeist, enkä pahemmi ittekkää tee muistiimpanoi ku harvo, ni oliha siin muistelemist ja rivie, silmukoitte laskemist, et sai homman loppuhu. Huh! Mut tätä tää välil o.

vkl.jpg

Yhre täysikuun aikan mä yriti ottaa kuust kuvii ja isäntä sit heilu pihal laseris kans. Ei riittäny yty iha kuuhus saakka, mut toi hajottava pää valas melkkest meijä piharakennuksen kokonas. =) Meijä omaa hauskaa. Ja sit lissää laskiaispullii. Miks muute on sekä laskiaissunnuntai et laskiaistiistai? Vai viätetääks me vaa ain nää, muutev vaa, kahteen kertaha?