Ihanaa jouluaikaa ollu. Saatii tytär porukoinee Repe-cotonin lisäks meille ja sitämyäte siis elämää torppaha. <3 Silti iha rennoste ja ilmam mittää sen kummemppii aikataului ollaa oltu ja menty. Syäty, saunottu, ulkoiltu, telkkaa kattottu, pelailtu kaikellaist ja sen sellast kaikkee mukavaa. Mitä nyssit iha jouluj jälkeisel viikollopul sit tul flunssaa ja vattavaivoi vähä yhrel ja toisel, mut on täsä ollu vaihtelevii keleiki. Lumi tul aaton aatton ja on sej jälkkee vaa lisääntyny. Pakkast o ollu -20 (täl hetkelki) siihe -2 asteesee, et vilposen ja kuivan o keli pysyny. Torppa tosin ov vähä viilee sit kylmempin aikoin, mut sit vaa villavaatet pääl vähä enempi. Menettelee.

Jahas. Taas kuvaonkelmii. Järjestys vaihtu täysi sekaseks ja osa laratuist kuvist näkyy vaa laratuis kuvis, muttei kansioist löyry kuitenkaa. :/ Ärg! Mut onha sitä kuvii jo täsäki...

re19.jpg

Repe-poika saatii joulukaveriks jo tosa reiluste enne jouluu. Sevverti hyvi o solahtanu tähä meijäm porukkaha, ettei siit pahemmi lisävaivaa ol, mitä nyssit ennemminki vaihteluu. Täsä o muutonki tullu käytyy lenkeil tiheempään tahtihi, ku o halunnu ottaa valosast ajast kaiken hyäryn irti, eikä ol pahemmi täsäkohti ollu töitkää tehtävän.

re18.jpg

Piiri piäni pyärää. Tosin täsä vaa Repe menee Kissii ympäri.

re17.jpg

Ketuvvetoo välil. Kissi ku nauttii vaa ja ainoostaas taistelust; leikki ja hauskuus loppuu het, jos sattuu voittamaa. Ja pittää sempäiväst metelii täsä taistossas, ettei kukkaa muu, ei eres meijä Kadi, uskal vetoleikkihi tän neitosen kans.

re16.jpg

Kettu ol muutonki kovin suasittu - sai jopa Repenki selätettyy! <3

re15.jpg

Laitin aatton aikas aikaste lahjat esil olkkaril lattial. Kuust meil ei mahru, ni sen alle ei lahjoi saanu. Iha hyvi tassuttajatki antova lahjoje olla. Mut ei kovim pitkiks ajoiks kerrallas kyl vahtimat jätettykää.

re14.jpg

Lumiki tul just nii sopivaste jouluks! Tykättiin kaik!

re13.jpgre12.jpgre11.jpgre10.jpgre09.jpgre08b.jpgre08.jpg

Repe tykkää nii meijä kissoist - ja kissat Repest. Ei näät iha kaikkie hoitokoirie kans näi "tyrkkyi" ol. Mustis varsinki nautti kovaste, ku sai Repelt kunnom pesut.

re07.jpg

Susu ol ok, kunnes Repe halus liija keskittyneeste korvaa nualeskel. Siinkohti hyppäs sit vähä korkkiammal.

re06.jpg

Tovin pysy otsatörö paikallas ja silmäkki näkyvil. Sit ol kyl töröö, mut simmut ol karvojem peitos. Iha sama ku Kissilki. =)

re05.jpgre04.jpgre03.jpgre02.jpgre01.jpgpurku.jpg

Käsitöitäki on samal tullu tehtyy. Niist sit oma päivitykses myähemmi. Täsä yks kuva, ku tovin tehtyäni tajusin, et siit tulee iha hurjan leviä, vaikkei pitäsis. Eli siis purkuun ja alotus uurestas. Joskus käy näinki. Tätä puuvillalankaa on tosin kivamp purkaa, ku villaa, joka tahtoo pörröstyy jokasest purust - ja muutonki kyl välttelen purkamist ain, jos vaa suinki pystyn.

pi1.jpg

Aatonaatton sit otettii plikan kans tyän alle piparkakkutaloje tekoo. Ja kappas, siihe men melkkest koko päivä. Kaavoje teko, paloje leikkuut, paistamiset... Siv viäl kokoomiset ja koristelut. Ei menny iha kären kääntees.

pi2.jpg

Mut valmist tul. Mä tein siis kirkon ja plikka vähä perinteisemmä torpan. Ol meil kyl hauskaa, ku tahto vähä tul matkav varrel muutoksii suunnitelmihi ku tää koristemassa ei oikkee ottanu millää kuivuakses. Meil jo jos mitäki tellinkii olemas, omie sormie lisäks, et saatii kaik kasas pysymähä.

pi3.jpg

Mut sainha sit takam pääl olkkarihi oman piparkakkutalon!

lumi3.jpg

Aurinkoki näyttäyty välil. Valla ol hämmästyttävän kirkast, hyvä etten aurinkoklasei esil hakenu. Ei niit sentäs mettäs puitte varjos tarvinnu.

lumi2.jpglumi1.jpglah04.jpg

Fiksu ei oikkee meinannu ymmärtää omaa pakettias, mut saiha silti lahjan. <3

lah05.jpg

Ittel tul kovaste paljo ihanuuksii: kukkii, yllätyskorii (herkkui), suklaatii, rahaa, lankoi, pöytäliinaa, pyyhkeit, kirjoi, kynttelikköi, erillaissii kynttilöit, puissii voiveitsii, pöllöheijastin ja -tarroi...

lah06.jpg

... ja minimineist ku tykkään, ni plikka ol siippas kans löytäny jottai valla ihanaa: nukkekotikokkosen käsityätualin, virkatun tyynyn, meiräm mökki-lehren, anopinkielen, pikkupöyrän JA ne IHANAT langat ja puikot. Voi jukupätkä!

lah07.jpg

Tähä lahjaha kuulu myäs kiva "lasihuane" ja valot, mikkä saa paikalles, kunha enste vähä askartelee sopivii reikii huaneesee, et saa piuhat paikoilles. Täst kuvast ehkä näkkee vähä tätä kokoluakkaa. Se on siis ihan hurjan sulone!

lah03.jpg

Ihana irea myäs tää virkattu sytykekippo! Ollaa jo melkkest käytetty tää, täytyy vähä kirveel nirhii lissää. Toimii ihav valla hyvi.

lah02.jpg

Kummitytölt sain aiva ihanii musiikki cd:t, jos hän itekki laulaa. Upeeäänine tyttö! <3

lah01.jpg

Tykkään mineist, laseist ja pöllöist, ni mun austraalialaine ystävä sit osas yhristää ne kaik ja sain valla hauskannäkösen lasipöllön hänelt. Ei siit oikkee tahtonu kunnon kuvaa saar, ku kamera ei tahtonu millää tarkentaa lasihi, varmaa sen heijastusten takii. Mut pöllö on täsä sellases asennos, et sen pää on taittunu taakse, eli täsä näkkyy molemmat siivet kans. Oikee etukoipi on toi punane mun pikkurillim pääl - ja toine piilos pöllön takan. Hauska!

ky03.jpg

Ja onha täst jouluaikasest pimeyrestäki se ilo, et saa kynttilöil luatuu erilaist tunnelmaa. Nii sisäl ku uloski.

ky02.jpgky01.jpgkamut.jpgkadi.jpgjoulu6.jpgjoulu2.jpg

Peli-iltoi ollaa kans otettu ja kokeiltu vähä erillaisii pelei. Siinähä se aika kulkee iha siivil.

joulu3.jpgjoulu.jpg

Unohtamat syäminkei. Kyl o jos mitäki herkkuu kyl mässäilty. Isäntä tek iha itte ruisjoululeipää meil, mikä on kans valla hianoste kinkun kans kauppas tehny. Sellast pehmeet ruisleipää, nam!

fix.jpg

Fiksu lahjoi vahtimas.

joulu4.jpg

Joulupäivän karjalampaistii.

joulu5.jpg

Tapanin kaik loput rääppeet ja kylmäsavuloht.

joulu8.jpgjoulu7.jpg

Et varsi hauskaa aikaa onki ollu. Tänäpe sit torppa hiljeni, ku plikam porukka häippäs ja isäntä palas töihi. Ei oikkee voi montaa etäpäivää peräkkäi pittää, ku meijä netti ei tahro oikkee tyätarpeiks riittää. Mut kohtaha se vuas vaihtuu.