Synttäreit ja muit lissää, ja sit neulomuksii. Lapassii pyyrettii, josko olis lahjottaa myyjäisihi, ni niit on tullu nyssit jokune kyhättyy. Meinasin enste, et teen kaks postaust, mut sikku mä oon täsä yrittäny vastail kommentteihi, mitä aikasempaan on tullu, eikä se onnistu millää, ni tuppaan ny kaik vaa samaha.

kr1.jpg

Mittää isomppii kemui ei isännä synttäreil piretty, ni lährettii sitä juhlistamaa Kreikkalaisee ravintolaha. Se taitaa ollakki Turun se yks ja ainut.

kr2.jpg

Viähättävä, piän paikka. Saatii valit paikat, ku oltii ekat asiakkaat - ravintola aukee viikolloppusi vast yhrelt. Ja hetimite tul menut ettee. Hianoste toteutetut kansiot.

kr3.jpg

Me oltii jo netist katottu tarjontaa ja aika tarkkaan tiärettii, mitä halutaa, mut menukansio ol nii kiva, et se tul kyl selattuu kannest kantehe.

kr4.jpg

En ollu ennemmi ajatellukkaa, mut jottai yhtäläisyyksii kreikkalaises sisustukses on suamalaisee maaseutuhu (ja mökkeilyhy) verrattun. Tykkäsin kovastekki.

kr5.jpg

Kreikkalaine salaatti ja juustolautane. Ol nii hyvää, et meinasin unohtaa ottaa kuvaa. Heh!

kr6.jpg

Souvlakit sit pääruuvaks. NAM!

kr7.jpg

Baclavat jälkkäriks. Kyytipojaks tul vaniljajäätelöö ja kermavaahtoo. Ja maisteltii kaik kreikkalaisen kaffen kera.

kr8.jpg

Tarjoilijan ol ihana, puhelias naine, joka kerto, et hänel ol ystävä täst kaffempurust Kreikas ennustanu, et hän tulee lentämää pian pohjosee. Hän meinas, ettei voi pittää paikkaas, ku ei ollu mittää aikeit, mut sit häne setäs ol soittanu ja pyytäny tulemaa auttamaa ravintolas, ja hän ol sit lähteny. Siit oj jo yli neljä vuat ja on tykänny olla tääl. Ja Kreikas ei sinällää olla me käyty, mut Kreetal oltii kaksviikkoo aikanas Platanias häämatkal. Sillo, ku tairettii olla ne ekat turistit siäl. Paikka onki kuulom mukkaa muuttunu valtavaste siit, mitä se sillo ol. Ollaanha me oltu naimisis jo yli 24 vuat. Mä en nii matkustamisest perusta, stressaan vaa - ihan kaikest, mikä liittyy matkustamissee - mut Platanias voisis kyl ol kiva joskus taas käyr muistoi verestämäs. Jos tunnistais sen meijä hotellin, misä oltii. Ja ne vuaret (moottoripyäräiltii siäl enempi ku mittää muut, ei olla mittää "diskoilijoit" eikä rannal loikoilijoit)... Ehkä joskus viäl.

ilta.jpg

Hämärää o paljo ja päivät ovak kovi lyhkässii. Mut ei se ainaskaa tassuttajii näyt haittaava. Sitä voi nauttii yhresolost vähä hämärämmäski. :)

talo.jpg

Ja näkkyy ne torpav valot uloski.

pu1.jpg

Simmää halusin kokeil jottai uut kuvioo ja päätin, et teen kaulaliinaa, misä kuviot tulee ain hyvi näkyvii. Noh, jonkuse aikaa kutimet kävivä ja simmää tajusin, et olinki tehny pussii. Ja liina jäi kesken. Kännykkäpussukka tai joku siit tul.

pu3.jpgpu2.jpg

Vahinkos siis oppisin ny tätä tuplaneulost tekemää.

tumput1.jpg

Sit pit heti tiätty koittaa, onnistuisisiks sil tumppujenki tekemine - ja onnistusha se.

tumput2.jpgtumput3.jpg

Ja tällaset niist ekoist sit lopultas tul.

tumput4.jpgtumput5.jpgtumput6.jpg

Aikaaha näihi tuplatumppuihi menee enempi ku kahren erillise tumppuje tekemissee, ku saa tarkempan olla, et mitä ja mite silmukoit käyttää, mut tuleepaha sit tosi lämpimät tumput!

lamppu.jpg

Ihanalt ystävält ja häne miäheltäs sain toimistoho meil uuren kirkasvalolampun. Se toimii tyävalonaki mainioste. Mahtavii ystävii mul, oon niist NII kiitolline! <3 Mun oma kirkasvalolamppu pitäs olla muute toimivaine kans, mukku se o niiv vanha, ettei siihe enää löyry sopivii polttimoit, ni mitä sellasel lampul sit tekkee, mikä ei pala? Ja tää muute auttaa! Aamupäiväl ku kohrentaa valon kasvoil ja sit iltapäiväst suuntaa pöyräl, ni enerkiamäärä kasvaa, mut ei silti vaikut mitenkää illal unen saantihi. Tykkään ihav valtavaste!

lapaset.jpg

Ja sit oon kaikemmaailma jämist ny kyhänny tosiaa niit lapassii. Isoi ja piänii ja keskikokkossii, eri mallissii ja -värissii.

lapaset2.jpglapaset3.jpglapaset4.jpglapaset5.jpglapaset6.jpglapaset7.jpgkirppari1.jpg

Plikan kans piipahrettii kirpparil käymäs ja kyllähä siältäki taas kaikkee kivaa löyty. Lankoi, sellassii jämäpätkii iham pussi kaupal, tyynyi, koirakoukku pihal ja maaorkideoit. Yritin niist kukist yhre (niit on kolme) antaa tyttärellekki, muttei hää uskaltanu. Yrittelee viäl saar nykyssii kasvei pysymää elos, eikä uskal kokeil uussii juttui viäl. Mullekki tää maaorkidea o iha uus juttu, mukku "halval saa", ni ev voinu jättää sinne. Heh! Ja hinnoist sevverti, et siäl ol yks vastaavallaine tyyny ku toine näist sinisist raitatyynyist sil hinnal, mink mää maksoin koko täst satsist. Et kyl siäl vähä täytyy tosiaa silmäil niit hintalappui, ettei tul iha kamalaste rahaa heiteltyy menemää. Iha ok reissu!

kammekat.jpg

Sit mul ol pari piänt kerää kauneit lankoi, pyärittelin ne pualiks, et sain siit kattottuu, mite paljo yhteen kämmekkähä voi mennä ja tällaset niist tul. Hanskoje pääl lämmittämähä. Olisisiv vaa tykänny, et olisisin saanu enempi laitettuu sormiem pääl lämmiket kans, mut ei ollu muut sopivaist lankaa tähä. Josko sit seuraaviin. Kyl nääki o silti paremmat ku ei mittää. Nahkahanskat ku tuntuu, ettei ne lämmit pal mittää, ku kylmemppii kelei tulee.

tuliainen1.jpg

Ja isäntä palas tyämatkaltas Norjast yäl, ni ol tuanu siält näät kauniit lasienkelit.

tuliainen2.jpg

Kivan kokkosekki ova, et kunha löyrän jonku sopivaise kiinnitysnarun, ni laitan ne esil kööki akkunal.