Vallaha sitä aikaa saa kulumaa, ku valittee kuvii, siirtelee niit kansioist toissee, ja osan sit piänentää tännekki sopivaiseks... Mut sain tehtyy! =D
 

Siin Käsityäläismuseon tianoil o paljo kivannäkössii puurakennuksii alueen ulkopualelki. Ei iha sentäs nii vanhoi kylläkää, mut silmää viähättävii kuitenki. Plikka vaihto köpöttelykenkät korollissii ja lähettii suunnistamaa jokee kohti.
 

Vanhemmis rakennuksis o jotenkis paljo hianomppii yksityiskohtii, mitä nykysi kukkaa enää minnekkää ehtii tekemää. Tehokkuusajattelu lyä silmänilon ohitte mont kerttaa mones asias.
 

Vähä rupes mustii pilvii tupsumaa taivaal ja ripsottel vettäki. Ei niim paljoo, et olisisi sateevvarjoo kassist esil kaivanu kummiskaa.
 

Pääryttii sit virvokkeil jokilaivaha. Täsä yhres ei näy nimee ulospäi, mut sisäl ol Donna, jote oliskos se se sit kans ollu? Ehkä.
 

Ei paljoo ruuhkast ollu tiatookaa, ja ku tilattii juamat, ni meil sanottii, et yläkannel olis soffaryhmätki, misä olis tilaa. Lährettii sit rappui ylöspäi, ja ylöspäi, ja viäl ylöspäi. Ehrittii jo kummastelemaa, et misä ne soffat ova, ku ei missää näkyny. Tää laiva näyttää ulkoopäi nii piänelt, et ylimmäine kerros meinaa kokonas jäär huomiotta. Ja olipas siäl mukavat oltavat!
 

Vallattii pitkäks aikkaa ylätaso iha kahrestas! Noh, janoha siin tul! =P
 

Vaiks veskimatka ol tosi pitkä (sisääntulotasoo alemmal), ni jalat ristis välil oltii, ku sato vet kaatamal, eikä halunnu kulkumatkal kastuu. Soffie pääl ol katos, mut rappusis ei.
 

Sateit tul ja men, välil paisto aurinkoki. Tuamiokirkon torniki näky.
 

Harmaat.
 

Toho piänee pilverrakosee orotettii aurinkoo...
 

... ja osusha se siihe sit - hetkeks.
 

Apteekkimuseos ei tainnu olla ruuhkaa.
 

Oltii iha keskustas, lämmin ilma, ei liika kuuma, eikä yhtää kylmä, vaiks satoki. Siis mummiälest, plikka laitteli jo takkii ylles. Meinattii, et jos lähretää kangaskauppoi kiärtelee, mut sit tul sellane sare, et oltais kyl kastuttu, sateevvarjonki alla. Jäätii sit toisellekki tuapposelle.
 

Ja ku tilaa ol, ni siirryttii sellasel paikal, ettei tuuli roiski vettä nii paljo meijä niskaa, mite siin ekas meijä valittemas paikas. Lopultas ne paikat olivakki jo iha märkkii.
 

Meil annettii katokse kaukosäärin, et jos se menee kii, ni saaraa se taas auk. Ei kyl tarvinnu kerttaakaa käyttää, ku vaiks tuuli melkkest pystysuaraa katoksev veti ylös, ni ei se kiines menny. Aika pelottavaaki välil siäl alla. Mut lähties sit viättii kaukosäärin takasi henkilökunnal.
 

Mustii pilvenklönttei pyär ympäriis, ni mikäs se siin olla sit katokse al suajas ja nauttii ropinast. Valotki olis varmaa jo näkyny, ku ol nii pimiää aika ajoin.
 

Sit pahimmat pilvet ol menny ohitte ja alko paistamaa taas. Tosin maat ja mannut jäivä märjiks. Sit soittoo isännäl, et misä ollaa ja misä treffataa, et kotimatkal nappaa meijät kyytiis, heitetää plikka kottiis ja ajetaa koirat lenkittämää. Ehrittiinki just enne rankkasaret lenkki kiärtämää, terassil olles alko tulemaa oikkee kunnol.
 

Tuliaiset isännäl Käsityäläismuseost: Luostarimmäen kesäkaffet ja kahvikaramellei.

Ol kyl valla upee päivä. Täytyy ottaa uusiks, uusine kohteinee jossaikohti! Ehrottomaste!