Ihav vaa yllättäe tul ettee reissu eläinlääkäril meijä kissamummun, Susun, kans.

a1.jpg

Ei maistunu leikit Nipsun kans, vaiks toine kovaste yritti. Eilä viäl onnistu. Susu ol vähä vaisu, ja vaikkei vetäytynykkää omiin oloihi, ni ei innostunu oikeestas mistää. Vähä tuntu silti niskam mukkaa, et olisis nestehukkaa ja siks laittelin vesikeppui lissää ja lähel makuupaikkoi. Osaks truuttasin kiälem pääl ruiskul vet suuhu, ja kiltiste tää neki niäli. Mut ei siit ollukku ensiavuks. Ja ku tost Susu läht liikkeel ja tul kohti, ni näytti silt, et toine meinas pyärtyy, ol nii kallellas ja pit toist etutassuu pystys niinku olisis halunnu lopettaa "maailman kiappumise" sil taval. Silmät harottae. Siint paikast mä varasin elläajan. Päästiiv viäl samam päivä aikan, ku hetken lääkärin kans juttelin. Ei suasitellu ees iltaan oottamaan, mikä ol hyvä.

a1a.jpg

Koirie kans piän lenkki, Susu kuljetuskoppaha ja menoks. Susu ol iha hiljaa koko matkan ajan, vaiks toisinas näky katteleva tarkkana ohi vilistävää maisemaa oviluukust. Ilmottautumises ol jonoo ja pit hetki orottaa, et ol meijäv vuaro. Me oltii kummiski paikan ainoot "kissalaiset", muut oliva koirii ja ainaski yks pupu. Kissoil on oma orotustila, mihi meijät ohjattii, ja saatii iha rauhas siis omaa vuaroo orotella siäl. Koirie haukut kuulu jostai kaukaa, seinän toiselt pualelt. Vaiks eihä niis ny sinänsä Susul mittää uut ol, ku haukkuiluu kuulee kotonaki aika ajoin. ;)

a2.jpg

Sit lainaan Feliway-pyyhe kopam pääl, ku oroteltii. Susu killittel tarkkana ympärilles ja vastaili mul, ku jottai höpöttelin välil. "Kurrr!" 

a3.jpg

Tunnin men yli siit meijä saamast ajast, et päästii huaneesee, misä hoitaja tek ensivalmistelut ja kyselyt ja kirjas asioit koneel. Kuunteli syrämen, tunnustel munuaiset, maksat, virtsarakon. Ei onkelmaa missää. Otti viäl kuumeenki, eikä sitäkää ollu, sentäs.

a4.jpg

Sit orotettii lääkärii, joka viäl uurestas tutki syränäänet, elimet, ihoo, silmät, korvat, suun. Kehu, et on kiiltävä, hyvä turkki, lihaskunto tosi mahtava noiv vanhaks kissaks (nyjjo yli 17,5v), ihos ei mittää onkelmii, silmät/korvat puhtaat ja poskihampais vaa aavistus hammaskivee, mil ei varmaa näiv vanhal kissal enää mittää sen kummempaa tehrä, jollei ala selkeeste vaivaamaa. Eiku verinäyte ja labraha, et kattotaa iso verenkuva viäl, varmuureks, ettei ol mittää diabetest, kilpparionkelmii, munuais- tai maksavaivaa. Pualise tuntii kesti, et ne tulokset tul, ja kaik ihav viitteis, ettei löytyny mittää vikkaa.

Pääryttii siihe, et nesteytetää, vitamiiniliuokset mukkaa, sit jatketaa koton hoirol, mikä parantaa nesteen imeytymist. Parast olisis, ku Susu söis märkäruakkaa, mihi voisis vähä lisät viäl nestet, mukku toi ei syä. Paastoo mialuummi, mikä sit taas o kissal viäl vaarallisemppaa. Eiköhä tää täst. Pelästytti kummiski.

a5.jpg

Ostin tollase kissoil mainostetun laserin ellält kans, mihi tulee hymynaama-valo. Se ei kyl näyttäny kissoi kiinnostavan yhtää. Enempi tassutteliva sitä kynää, mist se valo tuli (ol se päällä tai ei). Heh!

a6.jpg

Mut tää yks ymmärs het sem pääl! Islal ol hauskaa, ku sai pyyrystellä vuarotelle isonevaa ja kutistuvaa (riippuu, mite kaukan kynä o) hymynaamaa siält täält. Ees joku tajus tän jutun juane! =D