T-paitakelit ol pari päivää, nyssit taas tuntuu nii kylmält. Tuuli ehkä sen vaikutelman tekkee, ku lämpötilat tuntuu huitelevan suht samois lukemis. Aurinkoki "hävis". Ei ol satanu, mikä tekkee, et lenkkeilyt ova mukavemppii, mut luanto on nii kuiva, että. Ei saatu tänä kesän melkkest tyhjiin pohjavesiin täytettä. Rankkasateit om muutamii ollu, mut ei niist maaha ehri imeytymähä paljookaa, ku valuva puroin ja jokina merihi... Noh, vesisäästöö jatketaa mones kunnas.

sy3.jpg

Äiteen synttäreil kävästii, ja otettii Isla mukkaa. Hää ku on jo tullu vanhuksil tutuks, ni siäl ei ol viarait nii innostamas, vaiks paikka onki häl uus. Rennoste otti automatkan. Hyvi pysy turvavöis kiines, eikä menny solmuhu.

sy1.jpg

Samal ku syättii, tek vanhuste Söpö-kisu Islan kans tuttavuut. Kovaste kiinnosti toine molempii ja hyvi hötkyilemät Isla osas täl kerttaa ollakki. <3

sy2.jpg

Isla ku on sellane nollast sattaa innostuja, ni varmuureks pirettii kiines, ettei satu vahinkoi. Kokoero kummiski näitte kahre keske o aikamoine. Täsä ol menos leluvvaihto. ;) Reippait molemmat!

silkki.jpg

Melkkest kaik kukat pihalki ova nyssit jo kukkineet, mut terassin silkkikukat taitava just ny olla parhaimmillas. Maaha laitetut ehtivä kukkimaa aikasemmi jo.

syksy.jpg

Yhrel lenkil otin kameram mukaa, et saisisi syksyv värei kuvat, mut jotenki ny ei ollu kamalaste värei. Keltasuus om muuttunu ruskeureks, pihlajammarjoi ov vaa harvakseltas, ja neki jotenki haaleen oranssissii, ettei niist mittää kivoi kuvei saa. Kärpässiäni sit joutu kuvauksen kohteeks.

punaiset.jpg

Ja ku otin kolme kuvaa, ni keskimmäine ol tällane. Isla nopeena ehti pompahtaa siihe ja sit taas poijes. Ja joo, ei syäny siänt. Tul vaa kattomaa, mitä mä siihe jäin pyllistelemähä. Kadi ja Kissi ojjo tottunu näihi mun kuvauspysähryksii vuasiev varrel, ni eivä ollu moksiskaa. 

punaiset2.jpg

Ja sama siäni sit parin päiväm pääst. Ol vähä levinny. ;) Noit kaks hauskast syränkuvioo löytyy kummastaki. Mist liä tullu? Oisko joku lintu maistellu?

chili.jpg

Chili kasvaa kuistil ja yks näist ojjo melkose keltane. Ihanaa, ettei kasvu pysähtyny siinkohtaa, ku siirsin näät ulkoot sisäl. Punases ov vast piänii alkui, et saa nährä, ehtiiks niist mikkää kypsäks ast enne talven tuloo.

aurinko.jpg

Jos kuivas kelis on kiva lenkkeil, ni on iha kiva ottaa aurinkokylpyi sisälki. ;)

sahko1.jpg

Eilä ol Islal "jännäpäivä". Ekaks pihal tupsaht tällane hirviö. Talo tutis ja täris ja Isla ekakurkkauksej jälkkee ei enää meinannu uskaltaa akkunal uurestas tullakkaa. Kummastel, et miksemmää aja tätä poijes. Kamala kammotus. Jutustelin tän tyämiähen kans tovin. Hää varmisti, et meijän omat sähköt tulee viäl piänem pätkän pylväis, eli ilmas, ettei katko näit, ku näät isommat voimavirtajohrot ja pylväät lähtevä. Kysyin, et mitä pylväil tekevä, ni hää kysy takas, et halutaaks pitää ne. Toki halutaa!

sahko2.jpg

Siin ojjo johrot maas, mut pylväs viäl pystys.

sahko3.jpg

Siällähä ne kiamurtel sit pisim mantui.

sahko5.jpg

Ja sit ei enää ol pylvästäkää.

sahko4.jpg

Siihe jäi, et saaraa tehrä mitä halutaa. Siistisiväv viäl sen pylvään paikan nätiks, ennenku menivä toisaal jatkamaha.

sahko6.jpg

Ja siin viäl meijä tontil oleva toinenki pylväs sit kaatu ja orottaa maas meijä toimii. On se vaa ihana, ku ny ei tarvi miättii ja varoo noit johtoi. Uskaltaa isäntäki kaataa pari puut iha ite. Maasähkö ov vaa niimpaljo turvallisemppaa - varsinki ku johto ei enää kulje meijäm maam poikki! =D

a.jpg

Museotiäm pääl jääny pylväs ol Islam miälest ihav valtava käärme tai jottai muut hirmu pelottavaa enste. Toiset oliva kummissas, ku Isla haukku, eikä näät ymmärtäny mitä. Mut eikö se sit jossaikohti naksahtanu tällekki, et vaiks olis mite pelottava, ni ei se liiku, ja sikku hetkeks jäätii siihe ympäril vaa oleilemaa, ni käväs haistamas ja siin se. Mörköi om monellaissii. <3

isla.jpg

Ja kaiken tän jännityksej jälkkee oliki sit hyvä ottaa tirsat. <3