Motivoitusin piirtämähä bujohov vähä, ku sain uuret kynät. Pastelli-sellaset. Noh, sehä sit tul huamattuu, ettei tää bujopaperi (Nuuna) tykkää pastelleist oikeestas lainkaa. Värii tulee, ja pölyy paljo, mut ei anna sekottaa värei, ja ku lisää pikmenttii, se lisä vaa pöllyy lissää, ei jää tyähö kiines. Joo, vähä into siit laantu. 

aa1.jpg

Eipä siin paljoo sit värei sekotet, ei varjostuksiikaa tehrä, ku väri ei tartu! Mä kokeilin vähä fiksatiiviiki, ja se tek vaa sen, et men ikkäänku paperi läpinäkyväks, ja ny tualt yläosast, mil testasin, näkkyy erellisen sivun juttuu läpitte. Vaiks siis ihav vaa pikkuhippasen siihe suihkutin. Sekää keino siis ei toimi bujopaperil.

Mul o akvarellivärei, niit ei voi oikkee käyttää, ku se rypistää paperii, ku paperi ei tykkää kastumisest, sit mul o iha tavallissii puuvärikynii, ja niist tulee tosi vaaleet värii, eikä nekää oikkee tunnu tarttuvan tähä paperihi, et mittää värei ei pysty sekottamaha, vaa pitäsis ol ne "miljoona" eri värisävyy omina kyninä, mitä mul ei tiättykää ol. 

Täst tul enemp haastavaa, ku mitä mä osasi etukättee ees aatella. Jollai haluaisisi bujoho rustail jottai kuvei, mut tussit näyttäis olevan ne ainuut, ja niit mä en oikkee tykkää käyttää tähä. Ei niistäkää värisävyi sekotet ja moni tussi voi  mennä paperin läpitte nii, ettei huamaakkaa - ainaki, jos tarttee jottai oikkee värikäst tehrä. Noit tummii silmii esimerkiks, mikä ny pastelleil tein, ei uskaltais tusseil tehrä - ne olis siäl sivun vastapualel takuuvarmaste.

Ehkä sitä siv vaa pitää jatkaa lehtikuvil, tarroil, washeil ja kiiltokuvil, niinku tähänki asti...

Lisään tähä samahav viäl uuren, ku iham pakko ol kokeil viäl niil neuvotuil pyärivil liikkeil värie lisäämiset, mut ei se oikkee täsä paperis toiminu, sekää. Kynän terä kyl kuluu ja pölyy lentää, mut ei se paperil näy... Tulipaha kokeiltuu.

aa.jpg