Kaikellaist valmisteluu se sit onki teettäny ittel, ku poika siippas kans päätti ny melkosen noppeel aikataulul omat hääs viättää. Hääasun oon löytäny, plikan kans shoppailtii. Olin tähänki kyl vähä valmistautunu, ettei ekal kerral mittää löyry, mut yllätin itteni. Yks iha valtavan ihanan näköne mekko, juhlava ku mikä, ja sil ol kaventava vaikutus mum pyäreää olemuksehenki jotenki, MUT se ol iha karmee yllä pirettävä. Nihkee, nahkee, sähköne ja taatuste myäs hiostava, jos olisis pitäny vähä kauvemmi olla sen kans. Et ny menin mukavuus erel, ja ostin sellase, mitä ol juhlavuure lisäks mukava pitää pääl. Kuvaa varmaa tulee sit häist laitettuu, en lähre ny sitä kuvaamaha.

haat1.jpg

Hääkutsut ovat askarrellu itte, ja onki nii jotenki heijä tyylinenki. Koirat ollaa jo huamioitu, ja Isla laitetaa hoitolaa valmistelun ja juhlan ajaks, näät meijä vanhukset pärjäävä kyl koton. Pitävä torppaa pystys.

haat2.jpg

Mä en saanu kampaajaa mistää lähistölt hääpäiväl, ni aattelin sit juhlistaa enempi mul iha uurel taval juhlii: tekoripsil. Tänäpe aamul sil laitin näät ihka ekaa kertaa ikinä. Se oliki jottai hurjaa. Olis hyvän hupivideon saanu, ku välil ol ripset ylösalasi, sivuttai ja jopa alaluames kii. Kulmakarvojaki tais ripsie teippi muutaman reppii irti, ku aikas tiukaste ekaks otti kii, ja sit yhtäkkii ei ottanu enää lainkaa. Näis ol irrotettava teippi, ja pakkaukses mukan varapari, et sain siv viäl toisen yrityskerran sentäs. Ja vaikkei näät ny ol lähellekkää, niinku niitte oikeeste pitäsis olla, ni mul riittävän lähel kuitennii. Jos miättii häit, ni voi ehkä toivoo, et tilas vähintäs illemmal valosuut vähä vähennetää, ni ei se siäl sit nii haittaa, vaiks vähä "nurinkuri" joku olisiski. Kait? 

Sit ov viäl ripsie lisäksi hääpäiväl tosiaa tukan laitto, kynnet, meikkaus, korut, kortti, kantapäitte tasotus (ettei sukkahousut men het rikki) ja vaatteitte vaihto vast viime tinkas (tai muute kannetaa tassuttajie karvat mukan juhlihi) ja ja ja. Heh! Juu, listaa tosiaa löytyy jo mun bujost, et iha "vahinkos" ei mittää unohru. Koirie lenkityski täytyy tehrä nii lähel lähtöö ku mahrollist, mut ei juhlavaatetuksel kummiskaa.