Siis jär-kyt-tä-vää! Mä kyl tykkään talvel lumest, et saa valosuut lissää, mut LIIKA o silti LIIKAA!

b1.jpg

Ekaks sai käyttää voimaa, et ees ulko-ovi saatii auki. Vaiks ovi o pohjosen suuntaha ja lumi tuprus eteläst, ni silti. Joo, olisisis voinu siis olla paljo pahempiki tilanne. Iha ei akkunast tarvinnu ulos kavuta, sentäs. Vähä terassilt lumipainoo poijes, ja sit oliki huilaustauko.

b2.jpg

Islan kans sit lumilappiol polku tiäl saakka. Nää meittin koiruuret o ain ollu nii tarkkoi siit, et omal pihal ei isomppaa hättää tehrä, ni kärsivälliseste orotti, et mä sain urakkani tehtyy.

b3.jpg

Päästii tiäl saakka, ja se ol ainaski kertaallee aurattu jo, mut luntaha tul lissää koko aja, et... 

Isla enste tyytyväisen kulki aurattuu tiät pitki, mut rohkeeste sit hyppäs tiämpiantareen lumen keskel ja hypellä-koikkelehti ojan toisel pualel sil isommal häräl. Ja äkkii takas tiäl. Ei tää oikkee ol Islankaa keli.

b5.jpg

Piän, tai kappia, polku enste, ja sikku alkaa ol roskisauton käyntiaika (ke ilta - pe aamupäivä, eikä viäl ny torstain tyhjennetty), ni ol se pakko saara lumest vapaaks, tai sit seuraava käynti tulee myähäs ja jourutaa kahrest käynnist maksamaa...

b6.jpg

... mut joo. Autol ei nys sit viäl tovihi lähretä mihinkää. Onneks ei ol mikkää pakko. Pikkuhiljaa putsataa pihaa. Käret ja jalat huutaa kyl nyj jo hoosiannaa, mut ei tota lunt voi tonne jättääkkää. 

Miks tänä talven o koko aja joko järkyt pakkaset tai sit järkyste lunt? Joku raja!