Taas o tekniikka sitä mitä o. Ärsyttävää, ku ei toimi. En saanu välil kamerast kuvii koneel, ku muistikortti ei suastu menemää koneen muistikorttiaukkoho, sit usb-kaapeli taitaa verellä kans viimessii, ku toimii välil, mut välil taas ei millää. Sikku vihro oon noi 300 kuvaa saanu siirrettyy koneel (1-2 minuuttii per kuva - HUH!) ni sit en saa niit liitettyy vuaratuksehe tai feissarii lainkaa. Et välil olis sellane olo, et voisi heittää kaikil koneil vesilintuu ja muuttaa jonnekki korpee kokonas, et kehtais oikkee kunnol pärrät isommallaiseste. Mut nykku sit kuvat o, ni vaiks yritin valit niist vaa osan, ni silti niit riittää...

verho-normal.jpg

Poja entine huane o tullu nyssit siivottuu eräällaiseks viarashuaneeks. Ja hänku ei pahemmi verhoist tykänny, ni ol ottanu sellaset poijes. Mä sit ostin tollaset naruverhot, et saa joko ylös tai sit vapaaste alas, jos haluu. Vaiks onki vaa mettää akkunan takan, ni joskus sitä vaa kaipaa verhoi... Ja mikä huanees ärsyttää (ei vissii muit meil, vaiks en tiär miks), ni toi älytöm määrä erilaissii johtoi, mikä sinne o siunaantunu. Puhelint, sähköö, antennii ja tiäs mitä muut... Yh!

susu-normal.jpgrepe10-normal.jpg

Enne jouluu sit kipastii käymäseltäs vähä siäl ja tääl, jouluterveissii viämäs. Samate meil kävi porukkaa lisääntymäs määri enne aattoo. Täsä komees rivis siskon koirat Pörri, Jaja ja Ekku, sekä meittin Kissi ja lainakoiramme Repe.

repe11-normal.jpg

Käyttii sit veljenki luan ja kas kummaa, ku ihastelin heijä kynttelikköö puuhellam pääl, ni joha sit samallaiset kaks, meijä sinisen vaa, putkaht joulupaketistaki. =)

repe18-normal.jpg

Kolme koiruutta ku ol menos mukan, mut näist ei kyl tahtonu mittää kuvii saar, misä olisisiva yhres vähääkää ollu.

repe12-normal.jpg

Repe löys vinkulelun ja varmaa talon pehmeimmäm paikanki. :)

le6-normal.jpg

Käytti herkuttelemas myäs tutustumisreissul pojan morsmaikun perheel luan. Jekku, pojan kissa, ol siäl kans...

le5-normal.jpg

... niinku perheen omat kissat ja koiratki. Sevverti ol taas menoo ja vipinät, ettei tahtonu kaikist saar kuvii lainkkaa.

le4-normal.jpg

Mut olipas kiva käynti!

le3-normal.jpg

"En tykkää!"

le1-normal.jpg

Miniäkokelasha ol oikkee parastas pistäny, ja tosi herkkui oliki sit tarjol. Tummaa ja vaaleet leippää, kalaa ja lihaa, makkiaaki.

le2-normal.jpg

Hyydytetty juustokakku ol varsim makossaa kans.

kamut-normal.jpg

Tunkuu koris, mut sopu sijaa antaa. :)

repe02-normal.jpg

Repehä o ain täsä välil meil ollu sellassii reiluv viiko mittassii aikoi, et kaik ova keskenäs tuttui kyl. Repe tykkää kissoist ja kissat tykkävä Repest.

repe03-normal.jpg

Majakkan ja perävaunun useeste menivä, joko kissa erel tai sit koira. ;)

repe04-normal.jpg

Ja Repen häntä heiluu koko aja!

repe06-normal.jpg

Paitti sillonku nukutaa. =P

repe07-normal.jpg

Ja Repehä se o samal taval kaikes tekemises mukan, ku muutki tassuttajat. Alakerras, jos mä oon alakerras, yläkerras, jos mä oon siäl. Usseste viäl samas huanees tai ainaki nii, et näköyhteys säilyy.

repe08-normal.jpg

Mähä siis annan kyl koirie leikkii yksinäs sisäl, kunha ei mittää hurjaa riahuu pirä - ja koirie keskinäiset remut lopetan het, jos liija äänekkääks käyvä. Mut Repe ja Kössi olisisiva kyl nii miälelläs tykänny ottaa kunno painimatsii. Kyöstin selkä- ja lanneonkelmien takii vaa ei voi antaa Kössin enää sellasii leikkei harrastaa, ettei käy isompaa vahinkoo. Hallitummi sit veretää vaik yht leluu, toine toisest ja toine toisest pääst.

repe09-normal.jpg

Iha harvinaise vähä kuvii ottelin täst Repen meiloloajast, ku jatkuvaste sato vet ja ol märkkää ja pimiää. Ulkonki kamera tais ol vaa pari kerttaa, ku en haluu kastaa sitä.

repe28-normal.jpg

Plikan Fix-kisuki tykkää Repest ja Repe Fixust. Tai kenest Repe ny ei tykkäiskää?

repe29-normal.jpg

Tosa olin viikkaamas pyykkii moksuil ja meinasin laittaa ne kassihi suaraa, mut ennenku ehrim mittää, ni kassi oliki jo varattu. Susu tykkäs ol siäl mont tunttii. Repeki sitä ihmettel ja kummastel, et mitä se oikkee tarkottaa.

repe27-normal.jpg

Välil olttiiv vaa.

repe26-normal.jpg

Ja Kissihä ain käy tassus/massus kuivaamas meijä päiväpeittoho yläkerras, tai sit soffal alakerras...

repe25-normal.jpg

Repe nukaht usseste takaove ettee verhoje kutitettavaks.

repe23-normal.jpg

Mitä tehtäis?

repe22-normal.jpg

Ulos lährös.

repe21-normal.jpg

Ja sit ol tassut ja nassut märjät, ku kotti taas tultii. Mut hyvä ku o varustust, ni voi kivaste ulkoilla märjälki kelil.

repe19-normal.jpg

Repe ihmettelee, miks Susul o häne lutkulelus pääs...

repe20-normal.jpg

Susu kanto tätä ja sit jätti muj jalkoje ettee. Lätkäsin sen Susum päähä ja siinähä tää sen sit anto kummaste tovin ollakki. :)

repe17-normal.jpg

Joko mennää?

repe14-normal.jpg

Fix löytää ain ne hyvät seurantapaikat, mis voi kattoo, mitä muut tekkee.

repe13-normal.jpg

Tai vahtii, ettei kissoje kupil tuu varkaim mittää, mist hän jäis paitsi. :)

kissi-normal.jpg

Märkätassu taas ittees sänkyl kuivattelemas.

kadi-normal.jpg

Piänel rullal se isompiki koira pääsee... Kössim peti ov välil varsi suasittu paikka.

joulu01-normal.jpg

Viarait kävi, meilläki. Koiratki tykkäs.

joulu02-normal.jpg

Sit alotettii jouluv valmistelut. Mä käväsiv viäl aatton vanhuste tykön enne meijä omii juttui, ku nuarisoki ol tulos vast iltapäiväl.

joulu03-normal.jpg

Pöyrä akkunampualeine pääty ol varattu kaikemmoisil koristuksil ja komistuksil.

joulu04-normal.jpg

Kinkku ol tehty jo päivää aikasemmi, ni joulun tuaksuu tul torttuje teol sit torppaha.

joulu05-normal.jpg

Katoin pöytää jo ennenku menin itte joulusaunaha, ni täyty suajat vähä kaffeleit papereil kissoilt. Ruuvat laitin esil vast sikku pysty jo vahtimaa, ettei ylimäärässii viarait pöyräl käy. :)

joulu06-normal.jpg

Kynttilävvalos tul kiva tunnelma. Ja oliha se valla ihanaa, et ol koko porukka koos! <3

joulu07-normal.jpg

Iha hutaste heitin tassuttajil herkkupakettii, sillee, et ossaava ite sen sit kans aukast. Ei ollu nättei, mut oliva kiitollissii silti. Tiätävä hyvi tän jouluohjelmanumeron kyl jo. Orottava omii pakettejas.

joulu08-normal.jpg

Kyntteliköt ova varsin kauniit!

joulu09-normal.jpg

Niinku muutki kynttilät.

joulu10-normal.jpg

Seuraavan päivän sit nuariso tuliki sevverti myähää, et ehrittii syär kahrestas. Ei tullu ähkyy, enkä kyllästyny viäläkää kinkkuhu.

joulu11-normal.jpg

Jälkkäriks riisipuuroo ja sekametelisoppaa. Nam.

joulu-normal.jpg

Tapanimpäivän Repetti tulttii hakemaa kotti ja seuraavan päivän käyttii sit Paattisil anopil luan viäl jouluaterial. Et on täsä kyl syäpötelty, juu! Mut kivaa rauhallist aikatauluttamatont menoo ja meininkii. Toivottavaste muittenki joulut o sujunu mukavaste!