Kiirut om pitäny. Käsitöit ov viäl tekemät, mitä pitäs tehrä ja vaiks se onki iha hauskaa hommaa, ni vähä liija myähäseks oon jättäny... Noh, koskas ei nii kävisis?
 

Lunt ollaa saatu urakal ja pihakolauksis on kans saanu aikaa viärähtämää. Takas täytyy pittää tuli, et saaraa torppa pysymää suhtkoht lämpimän eres. Ei niinkää pakkasen takii, vaan tuulen. Tuuli tuntuu menevä ain iha suaraa läpi talon.
 

Taloho liittye, käväs täsä pihal viaras miäski, ja kyl se sai koirihi vipinää - ja äänt. Ennenku ehrin itte yläkerrast alakerttaha ja koirat huamas, et mää huamasin, ni ol melkone "konsertti" menos.
 

Meil asennettii nyssit se etälukija tonne sähkökaappihi. Sähköt ol poijes sellaset kymmenisem minuuttii, ettei se mikkää iso homma ollu. Tul ohjeet, mite sitä käytetää ja mist saa sit jatkos tiatoo meijä sähkösist jutuist netist.
 

Sähkökaappi o takapihal ja tarkkan Kadi seuras, et mitä siäl tapahtu. Kuulu ain välil piänt kolinaa ja sit koko homma oliki jo valmis.
 

Kissi o ruvennu ny enempi ku enne hakemaa Kadin seuraa, ku makoilevaj jossai.
 

Hauska pariha he ova! <3
 

Ja Susu hakeutuu sylihi ain tilaisuuren tulle, ku torpas tulee välil vilu. Sit ei aut ku ottaa sykkyy ja laittaa tyät syrjähä. :)
 

Lunt tul välil nii, ettei mikkää auraus tuntunu peräs pysyvä, ku koko aja tul lissää. Mittää kylmää ei kyl ollu, mut laitin näil pitkäturkeil paitaa pääl, ni ei tarkerru nii ihol toi kylmä lumi kuitenskaa.
 

Kadil taas ei lumi niinkää muuval tartukkaa, ku nokkaha! =D Yritti kovaste kuikuil mun kameran alt ettippäi, et hölmö asento tul, mut ej jaksanu jäär kökkimää yhtee paikkaha tiävviarustal sen enemmäks aikkaa.
 

Välil sato lunt oikkee vaa sakkiaste, yleensä ain just sej jälkkee, ku olin saanu pihaa kolattuu...
 

Ja sainha mä ain sit jonku kolauskaveriks, ku pihal menin.
 

Tyäsarkaa riittää. Kissiki siäl pikkusen pallon ol - ei halunnu tulla siihe lumisel tiäl pomppimaa, vaa...
 

... jäi pihal orottamaa, et mä tulisisi takasi.
 

"Nysse kolaus riittää! Tehrää jottai muut välil!"
 

Potkiskelin sit pihapalloo Kissil, mink hää välil nii taitavaste hukkas, jos se lakkas liikkumast ennenku sai sen kii. Iha hassu! Sit oltii NII riamuissas, ku onnistu löytämään sen eres toisinas. "Mä löysin sen! Mul om pallo!" Se koiran riamu on kyl jottai mikä menee suaraa syrämehe!
 

Ulkoiluj jälkkee sit vähä turkinhoitoo, et sain lumipallurat poijes ja turkin suhtkoht kuivaks, pompulam päähä ja sit ol kiva mennä loppukuivattelui tekemää pehmeen ja lämpimän sänkym pääl. :)
 

Kadi taas kulutti omaa aikaas yrittämäl saar leluas rikki, mut tää onki sitkee tapaus. Tää ojjo reiluste yli vuarev vanha, mut siin ei kyl näy mittää vikkaa viäläkää. Hyvä ostos!

Lissää lunt luvataa tulevaks, myrskyn kera oikkee. Tuuli tulee ny mettikön takkaa, ettei isommi osu torppaha, mut kattoo se kyl ossaa silti kolistel ja pyärteet tuleva pihal sillon tällö, et talon nurkat paukkuva. Katotaa, päästääks viikollopuj jälkkee autol enää pihalt uloskaa.