Monttaalaist juttuu mahtuu taas tähäv välihi. Koko aja kuurottelee, isommi vähemmi, piremppää tai vaa vähäse, mut jokane sare haittaa meijä seinäremppaa. Ei voi antaa eristeire kastuu. 

re02.jpg

Rappuje takan ollu ikkuna otettii poijes, sitä ku ei saanu auk lainkka. Alko ol kuallei kärpässii täyn se väliosaki, puhumattakaa kaikest muust "kakkast". Sisäpual ol vaa pestävää. Kissoje kans sai olla tarkkan, etteivä livahra tellinkeil, ku ei ollu eres ku ohut muavi, mut hyvihä nää näyttivä sisäl pysyvä.

re03.jpg

Piänemp akkuna tua vähempi valoo sisäl, mut nysseo sit kunnol pestävis - ja voi käyttää vaiks tarvittaes tuuletusluukkunki.

re03a.jpg

Asetteluuha se vaatii, vanhas joka pualel eri taval kallellas olevas töllis, et saa akkunan näyttämää silt, et se olisis suaras. Vaaterihi sitä ei voi laittaa.

re04.jpg

Ja vähä silmäpualeks men torppa ny, ku ei enää ol kaht samallaist akkunaa ulospäikää, tiätty, mut näi se vaa nyssit menee. Ei niit sisärappuikaa oikkee voi muuval kämpäs laittaa.

kamut.jpg

Pojan kissoje lisäks meil tul viikolloppukyläilemähä plikanki kisu, Fix. Oliva näköjäs iha omat "hytit" kyhänneet soffal yäks. Siit nää molemmat silmät sikkuras heräsivä, ku aamul olkkarihi tulin. <3

kisut1.jpg

Tuittu taas ol löytäny hyväm paika poja entisest vaatehuaneest. Osa tavaroist ov viäl häne ja sit me ollaa laukkui säilötty tänne, ni ei tartte ulkovarastoho viär.

kisut3.jpg

Fixul om "peitto". Tuubist o hyvä vähä leikkii, vaiks laiskottaaki.

kisut2.jpg

Ja tää lipaston kori tuntuu oleva se kaikkeist suasituim paikka, kaikkie kattie miälest. Vaiks Fixu kyl nukkuu tual nuarisov viäres öisi, misä o meil olles tottunu olemaa. Tiätää kyl ne omat ihmises. Kivaha se ol saara nuarisoo torppaha! <3

kirppis1.jpg

Kirpparil käytti, ku kuskattii serkkupoika kottiis. Hän ku ol meil auttamas ja vähä lomafiilist kans tuamas jonku aikkaa. Kylhä siält taas tarttu yht ja toist kättee. =)

kirppis2.jpg

Täst uurest pöllöst tykkäsin eritoten!

torkku3.jpg

Sateitte takii ei ol tullu pahemmi siis ulkon oltuu. Ei olla ees kertaakaa syäty tänä kesän ulkon. Käsitöit on tullu siis tehtyy varmaa enemmä ku minää aikasempan kesän. Virkattu torkkupeitto.

torkku2.jpg

Kissat tekivä tarkastuksen. =)

torkku1.jpgsukat.jpg

Kirjavaa sukkaa kahrel lankal, mist toises vaihtuu väri...

sukat2.jpg

... ja sit kirjavaa jämälankoist. Sevverti sopivaisev viileet o, et pystyy villaaki viäl hikoilemati käsittelemähä.

peitto1.jpgpeitto2.jpg

Karvassiiki lankoi vähä elävöittämähä torkkupeittoo.

peitto3.jpg

Ja sit keräsin kaik vihreet lankat ja sujautin muit värei sekkaa, ni tul eriväreist hualimat vihreesävytteine torkku.

peitto4.jpgkukka.jpg

Huamasin, et alkukesäst saamani enkelinsiiven pistokas tekkee nuppui! Vau! En ees aatellu, et tää kukkis, mut upee yllätys!

pe1.jpg

Sit jokune kuva Peltolan Siirtolapuutarhalt, misä siskon kans käyttii kiarroksel avoimie oviem päivil. Aurinko ei pahemmi näyttäytyny ja ropis vähä vettäki, mut ei annettu sen haitat.

pe2.jpgpe3.jpgpe4.jpgpe5.jpgpe6.jpgpe7.jpgpe8.jpgpe9.jpg

Vaihteluu ol, mukavat sellast. Vaiks o loma-aika, ni jotenki viikolloppu tuntu viikollopult silti. =D