Se on siv vissii kesä ny! Huh-hellet ja ukkostki, mut ilmav vet. Maat ja mannut ova tosi kuivii ja kastelukannut ova kovas käytös. Just vast kesäkuul vaihrettii ja nyjjo kämpän lämpötila lähenee kolmeekymment...

pizzq.jpg

Taas näit kuvii ja tapahtumii pitkält ajalt. Ol viäl Kössiki menos mukan. <3 Kaks aamuu om menny sillee, et oon laittanu ruuvat lääkkeineen ajatuksissani Kyöstillekki, vaikkei toist enää ees oo. Jotenki vaa siitäki on nii rutiinii tullu, ettei pahemmi miäti mitä tekkee. Varsinki enne sitä toist kaffekupillist, aivot om pualiks nukkumas siihe aikaa viäl... Mont kerttaa sitä toist hakkee katseellaki, ennenku tajuu, et turhaaha se o.

piha1.jpg

Perunat kasvaa meil tänä vuan kasseis. Iha muutamas päiväs näky mullan pääl kasvuu ja sit tovim pääst lisäsin reippaaste multaa.

piha2.jpg

Kasvaa, kasvaa - ja taas koht o lisämullan aika. sit alkaaki kassit ollajjo nii täyn, et saavav vaa loppukesän koittaa kasvaa satoo.

kukat2.jpg

Pihallaki o alkanu elämää näkymähä, vaiks paljo talvi kasvei vei. Sammalleimut, syysleimut, kellokukat, laventelit... Koristeomenapuu kukkii. Enste tummemmil kukil...

piha4.jpg

... sit vähä vaaleemmil. Upeen näköst.

piha3.jpg

Peltohommis kans on tullu oltuu. Käännettyy, kitkettyy ja siämenet pistettyy maaha. Saa nyssit kattoo, mitä tulee, ku het pääl tul kuivat kelit ja helteet.

kukat.jpg

Miljoonakelloi, maahumalaa ja murattii kävin hakemas puutarhalt, vaiks dahlioit olin hakemas (niit ei ollu). Sit ostin yhren taimen avomaakurkkuu ja yhren kesäkurpitsan. Raparperin vaihroin poijes erellisest paikastas, mis on just ja just sinnitelly, mut selväste ei ol tykänny.

el1.jpg

Sit käytti veljempojan synttäreil mökil. Kissi pääs täl kerttaa mukkaa.

el2.jpgel3.jpgel4.jpgel5.jpg

Mukan menos ol muitaki. Karvassii ja karvattomamppii otuksii.

el6.jpg

Eikä ollu tarjoiluissakaa mittää vikkaa.

kadi1.jpg

Ja kyl näät karvatit vaa niimpal lohtuu antava ja muutonki rytmittävä päivii, et vaiks yks on porukast poijes, ni arki rullaa kummiski. 

kissi.jpgkoissut.jpgrepe2.jpg

Ja saatii meijä lainakoiruus, Repe-coton, hetkeks taas meijä seuraks täsä, ni ov vaihteluuki kivaste.

repe1.jpgtassut.jpg

Kuumaha täsä o ollu, itte kullaki. Sopivaste tuuli nii, et avonaisest akkunast tul tuulevvire suaraa lattial, ja äkkiihä näät nit sen parhaimma paikan löysivä ja omiva. =) Se on kesä ny!