Ei sitä pysy päiväjärjestykses enää millää. Sisäl o nii kuuma, ettei pysty olemaa kunnol, eikä varsinkaa tekemää, siihe viäl mikreenii pääl - ja ulkonaki aurinkoiste paikkoje välttelyy...

auto-normal.jpg

Autohualtoi, yht ja toist, yhrel ja toisel autol...

fix1-normal.jpg

Fix kans kyläilemäs meil.

fix2-normal.jpg

Vähä ol neitosellaki kuuma ja siihe sit keskel plattiaa läsähti.

fix3-normal.jpg

Kadi seuras Fixin touhui ja...

fix4-normal.jpg

Fix Kadin. :D

fix5-normal.jpg

Aamul Fix löyty nojatualilt kurkkimas takaterassil. Siäl o linnuil kova kiirus saar poikases syätettyy. Pesä o ovikatokse syävereis.

fix6-normal.jpg

Sit välil vaa ol pakko ottaa tupluureit - puhaltime ulottuvil.

fix7-normal.jpg

"Äläs ny häiritte! Mä nukun!"

fix8-normal.jpg

Ja niinku o tutuks tullu, ni Mustis varas Fixim boksin ittelles. Kunnes siäl tul liija kuuma ja siirty muil mail.

fix9-normal.jpg

Hyllympäällekki tul tilaa, ku siirsin kukkii ulos. Het tul seki paikka hyätykäyttöhö. Liinan vaa siit ain tiputtava ales.

kadi_odottaa-normal.jpg

"Tehräiskös jottai?"

kadi_pieni-normal.jpg

Tai nukutaaks siv vaa...

kukat-normal.jpg

Kukkimaha ryhtyvä nämä, ku paikkaa vaihroin. Koht nuat kaks piänemppääki tuleva peräs, nuppuje alkui ov vaiks kui ja paljo. Arvatkaas millä mä näit lannotan? Kahvilloput heitän kasteluveen mukkaa. Tykkäävä!

lemu01-normal.jpg

Vanhuste uures paikas käyttii piipahtamas plikan ja siippas kans. Iha hiano asunto ja rivitaloks oikkee mukavankokkone piha-aluekki.

lemu02-normal.jpg

Karvaset kaveritki paikal. Veljen Lalla-neiti. Vähä ol kissan suhtee varuillas ja pyrki olemaa melkose näkymätön ja sikku siirryttii huaneest toisee, ni seuras mukan, ettei vaa jää yksin.

lemu03-normal.jpg

Ja asunnon ehroton kunkku, Nöpö, koht 13-vuatias kissaherra. Opettelemist on ny, ku ei enää vapaan pääse ulkoilemaa. Liija vaarallises paikkaa asustava.

lemu04-normal.jpg

Ja herkuteltiinki sit - tiätty! =P Plikka nappas kuvan.

lemu05-normal.jpg

Terassii syntymäs takapihal.

ovi1-normal.jpg

Tulin yks päivä köökist ja olin menos yläkerttaa, mut huamasin, et koirat oliva selväste ikäänku orottamas jottai. Äänt eivä pitäny, mut kaik ol "valmiusasemis".

ovi2-normal.jpg

Noh, katse siihe suuntaha, mihi koirillaki, ja siällähä se Susu orotti ulko-ovev viäres, et joku lähtis häne kans ulkoilemaa. Koirat kummasteliva, et mitä tää tarkottaa, ku meil ei ol yleensä ovee auk (nysseo, ilmastoinnin takii) ja vaiks se oliski auk, ni sinne ei olis lupa mennä. Outo juttu.

ter05-normal.jpg

Mut menttii sit takaterassil, pihailust nauttimaa.

ter06-normal.jpg

Isäntä tul kotti ja koirat orottava, et hää tulee meitäki morjestamaha. Pirin oven kii, ku Mustis ol sisäl ilma valjait ja nykku näit lintui täsä ovev viäres säännölliseste ja ussee lentelee, ni houkutteleeha ne, arempaaki kissaa, ulkoilemispuuhihi... Mul ku o se periaate sit, et ulkoillaa vaa valjastelle. Kissa o muutenki nii noppia reflekseissäs, ettei ain tahro peräs pyssyy.

ter07-normal.jpgter08-normal.jpgter10-normal.jpgterassi-normal.jpg

Pöytä öljytty. Ny o sit tualit viäl jonos.

tipu-normal.jpg

Västäräkkei ja talitinttei täsä o pesimispuuhis melko likikkäi. Isäntä kummastel jossaikohti, et onks linnut tullu ny rohkeemmiks ku mitä ne o enne ollu, ku ei ol huamannu moissii aikasemmi, mut ei hän tair niimpaljo aikaas tual ulkon olemas viättää, et olis voinu huamatakkaa.

ul01-normal.jpgul02-normal.jpgul03-normal.jpgul04-normal.jpg

Mun käsityäpiste. Ihanaa päästä taas varjon alle, pitkän paahteisen jakson aikan. Vet orotetaa erelles, alkaa tianoot olla nii rutikuivii, et iha pikkane sare valuu vaa maat pitki poijes...

ul05-normal.jpgul06-normal.jpgul07-normal.jpgul08-normal.jpgul11-normal.jpg

Nokkauniiki o tullu otettuu terassil - eikä tartte ilman kavereit sitäkää tehrä. Ei sisäl eikä ulkon. :)

ul12-normal.jpg

Etuterassii kans vähä siivoskelin. Talven röhnät poijes ja kalusteit eri järjestyksee. Ehkä jotkut kukat noil penkeil kans tarttis viäl saar. Isäntä jo meinas, ettei hän ees uskalla niille enää istuu...

vahti-normal.jpg

Käväsin asioil ja ku tulin kotti, ni oliha siäl vahti akkunas.

ter11-normal.jpg

Tän kesän eka ulkoateria. Grillattui rimpsareit, kanankoipii, täytettyi herkkusiänii, uuniperunoit ja vihersalaattii. Nam!

ul17-normal.jpg

Ulkoilujej jälkee onki sit uniaika. Ulkonaki kissat yrittivä kyl torkkui ottaa, mut eihä ne raaskinu lopult, ku ne linnut siin lentivä melkkest noka eres ees-taas koko aja.

Edittii ennenku kertaakaa ehrin tallentaa. Pit sörkkii ja säheltää kaikellaist näitte kuvie kans, ku mul tul vaa tällane ruutu mont kerttaa ettee:

vika-normal.jpg

Et se o kismittävää, ku laitteet tai ohjelmat ei toimi niinku niitte orottais toimiva. :(