Täälpäi tehää nyssit vaiks mitä, mikä vaikuttaa sähkölinjoihi; maakaapelointii, uusii asuntoalueit ja niitte kunnallistekniikkaa sum mitä liä muut. Piänii ja vähä piremppii katkoksii ollu, ja varmaa tulee olemaa viäl tulevaisuureski. Täsä eilä ol sellane piremp ja siit ol sit tiarotettu jo etukätteenki. Isäntä sai tekstarin viime viikol ja siv viäl postilootast löyty maanantain iha mustaa valkosel (tai siis oranssil) paperisel klappusel asiast.

katkos2.jpg

Jostai kumman syyst mul (niinku isännälki, jos on koton katkokse aikan) tulee ain kova halu saar kaffet, ku ei ol sähköö. Eikä meil ol -viäl- sitä puuhellaa, misä voisis plöröt keittää. Ehrin juamaa yhren kupillise ennen katkost, sit laiti yhre kupillise termarimukihi ja viä yks omalaatusee termarii lisäks (kuumaa vet kepus, kaffekuppi siihe ja toine keppu pääl). Hyvi lämpö pysy, ku sen termarikupillisen join enste ja tän kuumahautees olevan vähä myähemmi. Pitänee muistaa tää ens kerral kans. ;)

Mite muute sähkökatkoksen aikan ain tulee miälee kaik, mitä ei voi tehrä? Mää miätin, et nykku on sitä aikaa, ni josko imuroisisin, noh, en sit. Tai jos laitan pyykit pyärimää. Ai, no en sit. Hetken istuksin ja sit välähti, et ne tiskit ainaski voisisin laittaa pesten. No, joo. Saimmää sit sentäs koneest puhtaat astiat poijes ja likaset tilal. Heh! Ja JOKA kerta ku menin veskiin, napsautin valot pääl (muka). Vaiks näin kyl sen kynttilän palamas lavuaarim pääl, ettei iha täyspimeyres tarvinnu olla. Mitäs teil muil tehrää, ku om piremp sähkökatkos?

katkos1.jpg

Yksinhä mun ei tarvinnu olla, ku karvaset kaverit ova ain lähel. Tein tilaa kukkasil, ku järjestelin vähä lankoi samal, ni Mustis het tajus, et siällähä o hällekki tilaa (hetken).

katkos3.jpg

Kadi taas tais kummastel mun kummastelui, ku kuljin ees taas miättimäs mitä voisisin tehrä, mist olisis jottai käytännö hyätyyki.

katkos4.jpg

Kipasin sit vihrosta viimei hakemas varastost meijä lasikulhon, mihi siirtelin näit lankakerie loppui paremmi näkösäl. Pesin sen ja kuivasin, ja kyllähä siit iha kivan näköne tul. Omast miälest ainaki. Ja täähä sit ain muuttuu, sitä mukkaa mitä lankoi tulee käytettyy ja mitä taas tähä lisättyy. Tassi siin o reijäm pääl, ku on kukkie al, enkä haluu, et niit kukkaröhnii (kuivii lehtii ja sen sellasii) tippuu sinne lankojen keskel.

lahja1.jpg

Ja postiki sit kulki ilma sähköö, et saiv viäläki synttäriterveissii, maapallon toiselt pualelt. <3 Mitä ihanuuksii!

lahja2.jpg

Kattokaa ny, voiks pöllö enää söpömp ollakkaa?