Yht ja toist täsä taas ollu. Moksui käymäseltää ja yäkyläs ja olemissii, menemissii monttalait. Enää pahemmi muistakkaa kaikkee. Yks autoki vähentyny pihalt, mikä ov vaa hyvä asia. Ja pimeemmiks illat ja yät käyvä.

valo-normal.jpgvalot1-normal.jpgvalot2-normal.jpg

Tarjoukses ol näit aurinkokennovaloi pihal ja ne sit laitin kukkapenkkihi. Eivät valostut tianoot liikaa (tykkään öisest pimeyrest), mut näyttävä silti vähä paremmi tiät, ku mitä olisis ilman näit.

valot3-normal.jpgvalot4-normal.jpgveto-normal.jpg

Ja takkaaki ollaa poltettu. Tosa isomma tuule aikan pakkas veto käymää piipust sisälpäi, ni ku pist tulen takkaha, muuttu virtaus oikkeempäi taas. Eikä se takan loimu ja lämpö pahaa tee muutenkaa, aikas viileeks o sisätilaki jo menny.

toukka-normal.jpg

Kadi huamas tual tiäv viäres yhres pajupuskas runkoo pitki kulkemas ison karvase otuksen, tökkäs sitä kuanol ja se men tiukkaha kippuraha ja putos maaha. Meil ku isäntä näist perhosist tiätää, ni otim mukkaa ja kysäsin, et mikähä tää mahtaa ol, ku ol nii iso. Yäkköne joku. Vein sit mettärreunaha pajun alle, et samantapasee paikkaha pääs, mist mukaha nappasin. Josko selviää talvest, tai sit ei. Sitähä ei voi tiätää. Hassu karvane otus kummiski.

ai01-normal.jpg

Kuivempin hetkin ollaa otettu riamu irti ja liirelty pihal. Kadi oottaa, et "potkase jo"! =)

ai02-normal.jpg

"Mikä ruaho?" Juu, ei se mikä men massuhu, ku se mikä yhä roikkuu poskes kii. ;)

ai03-normal.jpgai04-normal.jpgai05-normal.jpgkisut-normal.jpgmustis-normal.jpgpyorotakki1-normal.jpg

Käsilki o ollu tekemist täsä iltasi - ja joskus oikkee tuulisil keleil päivisinki, ku jostai syyst sillo meil sähköt kovaste katkeilee, ettei tyänteost tul mittää.

pyorotakki2-normal.jpgpyorotakki3-normal.jpgruusu-normal.jpg

Kiinankellotki ova molemmat alkanu nuppui tekemää ja kukkiva sit aikas.

to1-normal.jpg

Tossukoit on tullu kans tehtyy jokune.

to2-normal.jpgto3-normal.jpgto4-normal.jpgto5-normal.jpgto6-normal.jpgto7-normal.jpgsy1-normal.jpg

Äiteen synttäreil käytii eile siskon kans ja herkutel saatii. Onnee sinne viäl tätäki kaut! <3

sy2-normal.jpg

Nöpö-vauva päivänsankarin sykys.

sy3-normal.jpg

Et sellassii. Noh, saatii me köökist raahattuu pakkane pihal sulamaa ja säilöttyy se sit ulkovarastoho, kunnes saaraa se poijes ja sitäkaut sit köökin pöytäki taas pitkäst aikaa oikkiaam paikkaha keskel huanet ja käyttöhö, ettei tartte kaikkii syäminkei olkkaris hoitaa. Ja sellast. Syksy se ojjo!