Täl viikol o ollu töit ja menoo vapaa-ajalki. Sillee sopivaste, et o puuhaa ollu koko aja. Mul se toimii hyvi, ettei voi käpertyy vaa johonki peito al tai soffan nurkkaha suremaha. Näist tassuttajist o suunnattomaste iloo ja lohtuu ja oon saanu hurjastepaljo voimahalei ja suruvalitteluit ihmisiltäki. Kyl näät tassuttelijoitte poismenot koskettaa monii syväste. Ei voi sanoo, et joku ov "vaa koira", ku se o silti se tärkkiä perheejjäsen, olkoonki koiramaine sellane.
 

Mut siis oon erillaissii palassii nyssit välil virkannu, reunusmusta lanka loppu ja siks nyv vaa näit keskiöit, mut ettippäi seki ain. Nii pimiää o ollu, ettei ristipistoilust ol tullu mittää.
 

Äireelt sain lissää värikkäit lankoi ja osa näist o sopivaiseste virkkuulankoiki. Ihanaa!
 

Sit ihav välityän tein yhret kämmekkäät. Tervetullut vaihteluu tähä palasteluu ja pistelyy. Heh! Rikoin siis taas omaa sääntöö, et uut tyät en alot ennenku vanhat o tehty. Nym mullo kaks keske-eräst tyät orottamas...
 

Mut sain kämmekät valmiiks kans. Näil ol tilaus ja nyssit tänäpe menevä peril. Toivottavaste ova oikkiallaiset.
 

Sattaa ja sattaa ja lenkit ova jääny välil aika lyhkäsiks, ni laiti taas siv vähä askarteluu koiril. Kadil märkä maitopurkki (sitkeemp sillee) ja Kissil ja Kössil talouspaperirulla, mihi sisäl sit puruluut. Kissat ihmettelivä sitä touhuu, ku jäivä täst ilost paitsi kokonas. Heh! Eivätpähä olis puruluist mittää ymmärtäneetkää.
 

Kissi ol nopein ja sai oman töttörös tyhjäks ja jäi sit seuraamaa silmä tarkkan, et jos vaiks Kössi ei jaksaiskaa puuhail omas kans ja hän sais vaiks vähä "jälkkärii". Ei kyl saanu.
 

Ja Kadi nautti "jälkkäriks" sen oman purkkis silppuamisen. Tosi piäniks palasiks purkim pisti. Meijä jättirotta.
 

Ja näät kattimattiset ova ottanu tavaks nukkuu ny näil hyllykköjem pääl laitetuil tyynyil. Toine vähä korkkiammal ku toine. Susu yleensä ylinnä. Mut joskus toisinkipäi. Täst korkkiamma hyllympääl olevast väliaikasest tyynympaikast tais tosiaa tullakki vakipaikka. Sittenki.