Haa, Islal on tällane "varamami", mun hyvä ystävä, joka tykkää kans kovaste eläimist. Käyttää Islaa lenkeil omaks seuraks tai sillo, jos mä oon kippee, tai yhteislenkeil, ku kävellää "höyryi" päästelemäs ja maailmaa parantamas. ;)

a1.jpg

Meil ol kauppanouto ohjelmas eilisel illal, ja kaapit ihan tyhjii sitä enne, mut ruispala-ainekset löyty. Tää on siit nii helppo, et kaik aineet sekotetaa keskenäs, nostatetaa, siirretää koko kasa pellil, levitetää ja taas nostatetaa, sit just enne uuniillaittoo vaa pitsaleikkuril palat ja haarukal töpötelle, ja sit ov valmist siinä vajaas puales tunnis. Kokonaistekoaika pitkä nostatuksines, mut ei toho tartte paljo aikaa uhrat, ku ehti töit tekemää hyvi siin "sivus". Täst taitaa tulla meijä yks ihav vakileipä. On aiva ihanaa tuareena, pualiks leikattun, mut hyvää myäs toisena päivänäki viäl. Sain täst sit antaa ystävällekki vähä maistiaissii, ku saman päivän tul Islaa lenkkiseuraks hakemaha.

a2.jpg

Ehrin siis vaa ystäväl ilmasta, et oj jääny vähä rästihi hommii (mm. eilise vanhustempäivän takii), et pittää jatkaa iltaaki viäl ja aion tehrä Islan kans piremppää lenkkii sit viimistäs viikolloppun. Hän meinas, et tulee sit hakemaa Islan kaveriks, ku lähtee itte lenkkii tekemää. Kiva juttu! Islaha meinas oikeest pöksyistäs hypät, ku tajus jutun juanen! <3 Tykkää nii kovaste! Tovin sai rauhotel tota "hyrskynmyräkkäneitost" tosa meijä pihal ennenku uskaltautu liikenteen sekkaa, mut onnistuha se.

a3.jpg

Sain siv viäl lenkiltäki hänelt kuvii. Kuvan ottanu Maritta!

a4.jpg

Kuten tämänki...

a5.jpg

... ja tämän. Täsä taustal näkkyy viime talven tehty metsän "siivous", puuston raivaus. On viäläki nii viaraan näköne maisema, että. Tota kallioo, ku ei oikkee ol näkyny ennenku om menny mettähä sisäl. Nys se näkyy jo pitkällekki, ku puusto on nii harvaa. Mut siitähä se kasvaa sit taas.

a6.jpg

Ja oliha täl neitosel sit kiva taas rentoutuu, kunnon lenkij jälkkee! Onni on IHANA ystävä, joka oikeeste välittää ja toimii sem mukkaa! <3 Islaki kiittää!