Hanna Helenan haaste Aikojen takaa nappas silmihi ja siihe onki pakko mennä mukkaa. Haluun tiätää taulust enempiki. =)

1335447933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Irea siis kertoo, mitä maalauksest tulee miälee tai jopa kertoo joku tarina tähä liittye. Mun nopee ensvaikutelma ol sellane rento perheen keskeine kokoontumine, vaiks miähil ja naisil näyttääki olevav varsi erillaiset puuhat menos.

Simmää rupesi kattomaa tarkemmi ja mittää ajankohran tyyleist ja tairemuaroist ja muist asioist tiätämät, alko perspektiivin ihme venkurat ja paikkaansapitämättömyyret häirittemää ja sit täst kuvauksest alkoki tulla jo vähä jotenki uhkaavamp ja pelottavamp. Vähä sellane unenomane tunnelma, melkkest painajaine. Aloin kattomaa noit poikie pöyräl olevii tavaroitki ja neki rupes näyttämää pelottavilt, niinku kaik purnukat kirjahyllyv viäreisel hyllylki (mitä ne ei välttämät eres ol, jos näkis taulun lähempää). Ja mite kummas noit taustal näkyvät ikkunakki oikkee menevä ja onks tarkotus, et siin olis joku oviaukko eres, misä ny o joku tektilline liina ja taitaa se jostai pöyräm päält ales laskeutuu, ku siin o krusifiksi (?) patsaana liinan päälläki.

Ja joku kaunishäntäne apinaki siin o, mist yks poika pitää hännäst kii, et onk hää lemmikki vai koe-eläin? Aijai, mite nää ajatukset nyssit rupeski enemp sinne synkäl pualel kääntymää valla...