Kiirut pittää ja sit löysin sellase "äkkiväärän" suklaakakkuohjeen, mis vaa sekotetaa aineet yhtee, laitetaa vuakii, paistetaa, ja siin se. Varotettiiv vaa, et kantsii tehrä 1,25- tai 1,5-kertane annos, jos haluu normikakkuvuoallisen, et tää ei kamalaste nouse. Miätin, et mä oon tyytyväine neljähä pikkuvuakaha. Sellassii valmiit vormui, ku joskus o tullu ostettuu.

k1.jpg

Taas pit levittää aineet köökim pöyräl, ku tarkistin, et kaikkee löyty. Löyty! Vaiks vehnäjauhot meniväkki viimiseen "pisaraha". ;)

k2.jpg

Ja eiks sit yks vormu pettäny hetimite, ku sain kakkuset uunihi. Pelkäsin jo, et iha pannukakuks menee tää homma. Mä ku olisisin tyytyny neljähä kakkusehe, mut niit tul yhreksä. Tai siis kahreksa ja yks "karannu".

k3.jpg

No, ku nostelin valmiit kakkuset jäähtymähä kuumalt pellilt, kromusin ne pitkim poiki menneet tassil ja isännän kans yhres syättii iha sillee pualiks lämpimän viäl. Olipaha hyvää! Ei voi valittaa. Tosi kuahkeet ja pehmeet. Nii, ja MAKKIAA. Juu, ny onki sit täst jo sokerihampaat hoirettu tälle päivää. 

k4.jpg

Ku kakkuset ol jäähtyny kunnol, ne sai kumot vormuist ulos, sulatin vähä valkosuklaat (joo, LISSÄÄ makkiaa!), ja sitäKI tuntu riittävä, ja riittäväv vaa. Mut ny orotetaa, et kuarrutekki jäähtyisis kunnol, ja kokeilen sit pakat muutaman pakkasee. Ei kyetä millää iha kaksistes näit "tuhoomaa". Eikä saaraiskaa, sokeritautisin. Yhrest kakkusest riittää kyl usseemmallekki, just, ku ne ova sevverti imelii. Kaffen kans ihav valtavan hyvää!

Lisään ohjeen 28.1.2022 (facebookin erääst ryhmäst, joten ei oo linkkii laitettavaks):
Sulata 50g tummaa suklaata ja 125g voita varovasti välillä sekoittaen mikrossa
Sekoita joukkoon 1dl rypsiöljyä, 2dl vettä, 1,5dl piimää, 3 munaa yksitellen ja 1,5dl sokeria sekä 1,5dl fariinisokeria.
Sekoita erillisessä kulhossa 4dl vehnäjauhoja, 0,75dl perunajauhoja, 1dl tummaa kaakaojauhetta, 1½tl leivinjauhetta, 1tl soodaa, ½tl suolaa ja 1rkl vaniljasokeria hyvin sekaisin ja se nopeasti mutta vaivaamatta (ettei tule sitkeää) nesteeseen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pienehköön vuokaan, jos käytät normaalia tai sitä isompaa vuokaa, tee taikinasta 1,25- tai 1,5-kertainen. Paista 170 asteessa 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. Vuoan voi täyttää kunnolla, tämä taikina ei kovasti nouse. Paiston loppuvaiheessa voit laittaa päälle foliota tai leivinpaperia, jottei pinta pala. Taikina on kyllä melkoisen tumma itsestään jo, että se voi näyttää palaneemmalta kuin mitä oikeasti onkaan. Anna jäähtyä hyvin ennenkuin yrität poistaa kakkua vuoasta. Koristele haluamallasi tavalla: sulata suklaata (vaaleaa tai tummaa), tee tomusokerista ja vedestä kuorrute ja lisää nonparelleja päälle, siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua tai mitä nyt mielitkin.