Vähäse kauhunsekasin tuntein orotettii rajumyrskyy tulevaks. Onneks näyttää, ettei se rajuimpana tänne iskenykkää. Huh! Mut ihav vahingoitta ei olla päästy, mekää.

my01.jpg

Teltta siirrettii autotallihi, ettei tuuli viä, erinäissii purkei siirretty tuulensuajasemppii paikkoihi, tehty vähä lisävarmennuksii erillaiste kiinnityste kans...

my03.jpg

Takapihal, kaitees kii olevaa kasvarii ei päästä siirtelee minnekkää, se ny joutuu olemaa oman onnes nojas. Luukut kiiv vaa, ettei tuuli niit paisko. Aurinkoisin hetkin siäl tulee tukalat oltavat, mut minkäs mahtaa? Takaterassin piänemp minikasvari kannettii katokse al, ja käännettii nii, ettei tuuli kaikkeist helpoite luukkuu paiskele. Vaiks painojenki kans ov vähä ollu vaikeuksii täsäki. Värinokkossii tuuli ja sare om piiskannu nii, et ny on taas pistokkait vaiks kui, vaiks katokse al nämäki täsä ova - sivult tulevaa rankkasaret ei pelkkä katos vaa estä mitenkäs. Onneks ei ol rakeit tullu.

my02.jpg

Ja tiätty meil o ain näit "apulaissii". Vaiks täsäkohtaa lasin toisel pualel kylläki. <3

my04.jpg

Eile, enne sateit, nipsasin vähä yrttei, pilkoin piänemmiks ja pistin suljettaviim pikkupusseihi ja pakkasee. Ei olla näit muavipussei enne käytetty, et saa nährä jääks niist jottai makkuu. Ainaki paketim mukkaa iha tarkotettu eri asioitte pakastemisehe, et pitäisisis toimii.

my05.jpg

Ja ku viäl otin ruuvallaittoo varte kasvilavast parit sipulat ylös, ni käytin neki tuareet varret ja pistin annoksiks pakkasee. Näist saa siv vaiks keittoihi, wokkeihi, kastikkeisii ja piirakoihi (tai mihi nyv vaa sipulim makkuu haluukaa) lisuket. Pakkasest tulleena ei mihinkää salaatteihi kuitenskaa voi enää laittaa, mut eiköhä muutaki käyttöö löyry. Sij jäi viäl timjamit, sitruunabasilikat ja mintut laittamat. Satees ei oikkee viitti käyr mittää poimimas.

Mut hyvi om muutaki satoo saatu. Kurkui, tomaattei, punajuurii, sipulaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, mansikkaa, vadelmaa, karviaissii, mustaherukoit, (mustikka om meijä rintees ihal liija kuivaa ja kasvaa harvas, et ei mun kärsivällisyyrel ja väsymyksel ny näit poimit tänä syksyn)... Mitähä muut? Paprika jämähti, eikä ol kasvanu koko kesän aikan oikkiastas mitenkää, chilit kasvava hiljaksis, omenoit tulee yhre oksav verra (minkä peurat jättävä siit syämät), päärynöit ei tul yhre yhtäkää. Salaattii riittäväste ja ihan kivaste myäs herneit. Nii, ja tillii. Saa nährä, saaraanks tillii lainkaa pakkasees saakka. Perunoitaki ojjo tullu moneen ateriaha, vaiks oov vast päällisim puali yhrest kestokassist sormillani niit kolunu. Koht pitää katkoo varret, ettei märkyyttäs kaik mätäne. Tarkotus ku olisis saar syksyn syätäväks, ei niinkää talven säilöttäväks (ku sitä tilaa ei ol, misä säilöis).

my06.jpg

Siv viäl eiläseks illaks alko lämpötila vaa noust ja noust. Huh-huh! Vähä ku asioil kävi ja auton ilmastointi pääl, ni -voi kamala!- mikä lehmän henkäys tul, ku auton ove avas. Kääk! En sit yhtää tykkää siit lämmöst!

my07.jpg

No, illal viilennin pörisemähä, et pääs kohtuulämpötilois nukkumaha, ja iha hyvi nukuttiinki. Mä heräilen ain, ku käännän kylkee, vaiks sit nukunki taas uurestas saman tein, ni kuulin ku katto humisi satees, muttei sentäs kolissu, et rakeit ei tullu. Joo, aamukiarroksel sit huamasin, et meijä ovimatto terassim pualelt ol lentäny yhtee terassin nurkkaha, saa ollakki siin, kunnes tuuli laantuu. Koiratarhan kehikkoportti ol paikoillas, mut siit tää toine kehikko ol irronnu, ja samal vetäny sit poijes villiviinin varrenki, mikä vihronki ol monev vuarej jälkkee alkanu täsä kasvamaha. No, se men sit siin.

my08.jpg

Sähkökatkoski tul aamupäiväst ja pari tuntii kesti, vaiks pelotteliva, et se olisis voinu kestää melkkest viis tuntiiki. Mitäs sitä sitte, ku kaik mun tyät vaatii sähköö? Pihal kiärtelyy, tiätty. Aurinkoki kuumotteli aika ajoin, sit tul rankaste vet, sit taas aurinko paisto. Tuuli pyär siält täält, ettei mittää varsinaissii esteit siihen pahimpaha tuulehe saatu. Ruusukehikko ol kaatunu. Ja tää villiruusu on nii piikkine, et sitä ei kivaste toho enää saa, täytyy leikat alhaalt poikki - ja toivoo, et se viäl jaksais lähtee kasvuhu uurestas. Reppana.

my09.jpg

Kasvaris ei ol voinu pittää luukkuu eikä ovee auki, ku se lähtis tuulem mukkaa kyl. Ja aurinkoisil hetkil siäl on sit ihaj järkyttävä lämpötila. :( Tomaattie lehtihi on tullu mustaa, ku iha liijan kuumaa, vaiks onki varjostukset paikoillas. Mut näyttää silt, et tomaatit ova alkanu punastumaha kummiski, vaiks just valittelin, et miks ne vaa olla kököttää viikost toisee vihreinä. Raakileit om paljo, et jos nää kypsyvä kaik yhtaikkaa, ollaa pulas. =P Pitääks opetel tekemää omaa ketsuppii?

Myrsky ei kokonas ol viäl poistunu, vaiks tuuli onki laantumaam päi. Yhä tulee rajui rankkasattei, ja kamalii tuulempuuskii aika ajoin, et varmaa vast huame näkkee sen, mitä tää myräkkä nyssit lopulliseste om meijä pihal tarkottanu. 

Tiärän, et puit on kaatunu, tavaroit o lennelly ja kellareihi om menny vet. Kaikil ei vaa voi olla ain nii hyvä tuuri, et myräkät menisis ohitte. Toivottavaste teil kaikil o kaik hyvi.