Pitkä aika viimesest päivityksest. Sori! Töit, puutarhurointii, remonttii JA nyssit tul viäl yks "yllätys"karvatti, pualvuatias Isla-tyttö meil. Ei viäl olla iha laitettu kiines, et jääks meil vai palautuuks erellisee perheesee, ku ei oikkee tullu toimee siäl olevie toiste karvattie kans (papillon ja kissa) ja isomman koiran pentujutuissaki ollu omii onkelmii. 

isla2.jpg

Ei haluttu tutunkaut olevaa pentuu suaraa piikillekkää laittaa, vaikkei me viäl olla torpan lattiaremppaa tehty, mikä meil o ollu ny se syy, miksei olla uusii otuksii meil otettu, vaiks tarjol olisis olluv vaiks mitä. Montaalait kauhutarinaa jo oltii kuultu ja siks tehtii hyvi varovaine tutustumine lenkkeilyn kaut ja siit sit takapihan koira-aitauksen kaut sisäl. Mut mittää onkelmii ei ol ollu. Koirat tuleva hyvi toimee keskenäs ja Isla suarastaa rakastaa kissoi; pusuttelee jo kissojem miälest liikaaki (et malttii ollaa opeteltu, ja aikas hyvi jo toine osaaki).

isla4.jpg

Paikat alkava olla tuttui jo ja kaik mahrolliset paikat on kokeiltu ja nukuttukki. ADHD:st ei ol tiatookaa. Nii rauhalline pentu ja hyvi oppivainenki, ettei mittää määrää. Yhret isommat härät on sisäl tullu, ku se noitte muitte koirien kans kulkemine ja mukan pysyminen ov viäl vähä ollu hakuses, mut pissit on kaik osunu ulos. Käynki nyv välil iha yksin Islan kans lenkkii muutonki, et oppii ton tiäv viäres kulkemisen nätiste ja sellast, ennenku lähretää ryhmänä minnekkää kauvemmas, ni hoituu sit näät isommakki härät sit yleensä hyvi siinkohtaa.

isla1.jpg

Saatii Islan tullen myäs tällane ihana Suami-100 -teemaine tuatepaketti. Soppii meijä sinisee sisustukseenki kaik nii hyvi. =D

mustis.jpg

Kissat om pysyny aikas paljo "turvas", ja onneks niitäki paikkoi meilt löytyy. Ku Isla tosiaa "pussaa kualiaaks", jollei ite men välihi. Mut kärsivällisyys ja maltti kasvava neiril koko aja. Tiätty seki auttaa, et kissoist tulee enempi tuttui ja "arkee" täsä ajam mittaa.

isla3.jpg

Hyvi ossaa orottaa jo kans. Meil orotetaa paljo joka paikas. Pitää orottaa, ku laitetaa ruakaa valmiiks (keittiön ulkopualel), pitää orottaa ennenku ovet aukee, pitää orottaa ennenku saa luvan tulla raput alas, lenkilläki orotellaa iham muutev vaa ain välil ja sen sellast. Kontaktireenei kans piretää paljo ja omaa nimee kuulee Isla ny usseste. Kuljen niimpaljo namei taskus, et housut meinaava purot välil. Ja kaik tää uuren perheen säännöt ja tavat ja niitte oppimine väsyttääki niimpaljo, et sisälollen sit melkkest vaa torkutaa.

isla5.jpg

Terassitossut käyvä tyynyst.

isla6.jpg

Kadi ja Kissi luavuttiva rinkulan Islal iha suasiost. Eli siis tuliva paikal enste ja Isla pääs viimesen siihe parhaaseem paikkaha. Sarekelin märkälenkij jälkkee toi lämmin paikka tuntu hyvält. Ainaki tirsoje pituurest päätelle (tais mennä pari tuntii yhteem pötköhö).

isla7.jpg

Jos ov vauvat söpöi nukkuessas, ni ovak kyl koirakki! <3

isla8.jpg

Susu käväs vähä kynsii terottelemas ja Isla olisis halunnu käyr pusuttelemas, mut totteli hyvi pysymää paikoillas, ku vaa huamaan ite ajois pyytää toist orottamaha. Alkaa kyl itekki jo huamaamaa, et jos haluu joskus pääst kissoje liki, ni kantsii vähä vähemmä innol pusutel. Lipasu sillon tällö riittää. 

kissi.jpg

Kissiki ov vanhoil päivilläs tullu enempi siätämää uussiiki otuksii. Ei menny ku päivä, ni Kissi ja Isla makasiva viärekkäi. Ei ol sellastakaa aikasemmi viäl tapahtunu. Toki vanhoje tuttavien kans ollaa sinut ain heti, kylhän nää tunnistava, kuka ov viaras ja kuka "omaa porukkaa". Islal tulee viäl mont uut kaverii, mist ei ol ny tiatonenkaa.