Haa, meijänki isäntä ku tajus vatkaimen taikinaosat, ne tikut, mikskä niitä nyssit sanotaankaa, ni alko ilmestymää enempi pullaa tähä torppaha. Ja sämpylää ja leipiiki. Eli siis kokkailun lisäks otti leivontapualenki hallintaas. =)

lahja.jpg?1429455804

Ei olla viäl kokeiltu, mitä täl yhrel kestotilauslahjal tehräis, mukku näit aasialaissii ruakii isäntä tykkää tehrä, ni eiköhä jottai tällekki setil käyttöö löyry. Kerranki sellane tilaajalahja, mist isäntäki oikeest tykkää.

lahja2.jpg

Hurjan söpöt pöllöt sain ystävält. Puketti tupsaht jokin aika sitte postist nii et meinas kaik laskut siit kyljest unohtuu! Kyl vaa nii lämmittää miält ain ku postilootas o jottai yllätyst!

miia.jpg

Sisko ol kans yäkyläs täsä vähä aikkaa sitte, ja nautiskeltii yäpalaa. Ol nii ihana saar seuraa, ku isäntä ol usseemmav viiko matkoillas taas, Singapores täl kerttaa.

iltakahvi.jpg

Kaffekuarrutus, mihi mä en oikkee ol viäläkää tottunu, mut isäntä kovaste tykkää. Mä voisisi ottaa ton tilal vaiks kermaa - heh! =)

pa1.jpg

Rahkatorttu, mink mä itte tein ja se ei menny lainkaa suunnitelmiem mukkaa. Ohjeem mukkaa sen olisis pitäny olla uunis pualise tunttii, mut mul se ol reilun tunni, eli yli tupla-ajan, ja silti se ol iha löllöö. Jääkaapis yän yli se sit vähä jähmetty ja sit valkosuklaat pääl. Aikasmoisem makkiaaki siit tul, mut tuliha se silti syättyy.

pulla1.jpg

Eilä sit isäntä innostu tekemää pullapiirast, rahkast ja taikinaa jäi sevverti, et siit sai pellillise korvapuustei kans. Nam! Kelpas!

pulla2.jpg

Pullaa al ja reunoil, sit rahkaa keskel ja uunihi. Sit jäähtymää rauhas ennenku sai päälisens.

pulla3.jpg

Ja mite raikas se sit olikaa mansikoitte kans! Vähä terveellisemp vaihtoehto ku voi-keksipohjane piirakka. Ja kylhä se vaa hyvält maistus!