Yritelmii jos mitä täsä, mut ei kaik ain men niinku toivois. Pikeerii kokeilin kaht laatuu, ja totesin, et toine niist om mul jotenki paremp, ja se sattu olemaa -tiätty- se helpompiki. Pois kaik etikat ja sitruunat, pelkkää valkuaist ja tomusokerii, ni kaikkeist parast noppeest kuivuvaa pikeerii synty. Tai siis kohtuullisen noppeest, ei mittää sekunttipelii tosiaankaa.

pipari1.jpg

Tein minigrip-pusseihi valmiiks kaht erillaist pikeerii. Vasemmal on niit etikal täyrennettyi, vähä vähemmä vatkattui ja sit oikkial paljo valtkattui ja etikkaa mukan. Etikan pitäs nopeuttaa kuivumist. Munst se ei kyl sitä tehny. Koostumus jäi vähä jotenki rakeiseks ja siks ei noit ohuemmatkaa vedot oikkee tahtonu kunnol kuivuu. Pinta kuivu kyl noppeeste, mut het ku siihe koski, ni se anto periks ja men rikki. Ilman etikkaa koostumus ol tosi tasast (ja siis samoi kanammunii ja tomusokerii käytin molemmis).

pipari2.jpg

Yän yli pit antaa kuivuu ja hurjat suajaukset ympäril, ettei kissat men astelemaa vahinkossakaa. Vaiks yleensä kyl yät nukkuva, ni siinkohtaa, ku toivoo, etteivä jossai kävisis, ni kyl nii sillo käyrää. ;) Mut ny näät kyl sai olla rauhas. Eihä piparit ja sokeri siis sinänsä kissoi erityiseste kiinnostakkaa, mut jos sattuu juaksututtamaa just siinkohtaa, ni mikäs sille mahtaa, et tassuje al joskus oj jottai, mitä sinne ei oikeest kuuluis. Ku ei tähä oikee mittää päällekkää voinu laittaa, ettei olisis jäänyt kiinni.

pipari3.jpg

Sit tein lissää sil helpommal ohjeel pikeerii aamuste ja kasasin jos mitäkin härpäket avuks, et sain tueks laittaa, ku kasasin reet. SIIT en ottanu kuvaa, toivon, et unohran koko jutun. Huh! Mut lopultas ne sit pysysivä kasas!

pipari5.jpg

pipari4.jpg

Joskus pitäsis viäl löytää niit jauhemaissii väriaineit, ku kaupat myyväv vaa tääl niit nestemmäissii, mitkä muuttava taas pikeerin koostumust niimpaljo, et en haluu ottaa sitä riskii. Tulipaha ny kokeiltuu ainaski. Kiinnitys voisisis ol paljo siistimpääki, ku olisis kunnov vermeet apuna tosa kasaamises. Ny se ol vähä hapuiluu yksikseni ku tein, et käret meinas loppuu keske koko aja.

juusto1.jpg

Ja sit löysin olevannas NII helpos kotijuusto-ohjeen, et ei mikkää voi piälee mennä. Ja puuhaan. Maito kuumaks, piimä-kanamunaseos joukkoho...

juusto2.jpg

... ja sit olisis pitäny juaksettumise alkaa. Noh, ei alkanu. :( Netist löysin ohjeen, et joskus voi onnistuu, ku lämmittää seoksen uurestas ja lisää sikku maito o 88-asteine, kolme ruakalusikallist etikkaa joukkoho, ni herottumine alkaa. Ei alkanu silläkää. Noh! Kello ol ykstoist illal, ni ei tullu käytettyy ainest mihinkää pullaha, sämpylähä tai ees lettuihi täl kerttaa. Hukkaha men. :/ Noh, sitkeen sissin, mä voiv viäl kerra kokeil, ku NII tykkään täst kotijuustost kyl. Äitee tekkee valtavan hyvää, mut sikku siält saa, ni se on ain hetkes loppu (jostai kumman syyst). =D