Viikko viäl isompii kemuihi, ja paljo ov viäl tehtävää, mut jottai valmistautumissii ollaa tehty täsä jo pikkuhiljaa, "sil silmäl". =D

puuha2.jpg

Saatii piän miäs meijä seuraks muutamaks päiväks täsä, ku äitee ja iskä lähtivä risteilyl kahrestas. <3 

puuha3.jpg

Meil ol sit sisäleikkei ja ulkoleikkei. Isla ei koskaa kaukan myäskää ollu. Nipa ku otti päikkäreit, ni koiruus ootti oven takan, et koskas se piänmiäs taas herää. Heil o iha omaa hauskaa.

puuha1.jpg

Mattoi on tullu pestyy urakal ja takaterassi onki sit käytännös ollu kuivatustelineen. Noit räsymattoi sais kuivattaa taitettunaki, mut meil ei ol muutaku tota punamultareunust, eikä ol tarkotus sitä punasuut mattoihi levittää, ni neki o tullu kuivattuu aurinkos laakana. Mut ny o sit kaik mäntysuavan tuaksussii.

kyttaaja.jpg

Meijä oma rappukyttääjäki o usseste paikallas, nykku yläkerra huanekaluje järjestyst siirtelin taas tän yläkerram portin takii. Nipa ain kiljuu Susul terveises, ku toisen huamaa, ku ollaa yläkerttaa menos.

puuha4.jpg

Ja ollaa tosiaa käyty lampaitaki kattomas. Tää ol nii hauska ku tul nojaamaa toho aitaa vaste nii, et karvat tul kaik siit jo täl pualel. Nipam miälest se ol tosi hauskaa. Tais ol lampaanki miälest, ku sitä tek uurestas ja uurestas. "Rapsuta mua!"

puuha5.jpg

Leikkikentäl ol vähällaiseste mittää tekemist tän ikäsel, mut jottai kummiski. Ei ollu kavereit ja ol kuumaki, ni ei kovin kauvaa kyl viihrytty. Hiakkalaatikko ol täyres paahtees, ni siihe ei ees yritetty.

puuha6.jpg

Tällane piänkone täsä peltojem pääl pyäri jonkin aikaaki ja sitä seurattii. Mitä liä tehny, harjottelija ohjaimis?

puuha7.jpg

Ja saattii me isännän kans yhten Nipan päikkäriaikan laitettuu noit varjoi takaterassin ylle. Pelkäsin, et mite rumat niist tulee, mut ei ne ny sentäs ihan kamalaste silmihi ota. Ja kummaste ne viilentävä terassii, ku se varjon kohta terassist ei kuumene nii kuumaks, et nyssiäl jopa siätää olla. Kunha ny saatais ne siäl leviän olevat mattot kuiviks kaik. Heh!

Mut tällettes. Koht juhlitaa!