Ei monikaa asia menny suunnitelmiem mukkaa viikolloppun, mut tul nähtyy nuarisoo, vanhuksii, sisaruksiiki - ja ajettuu hurjat kilometrilukemat autol. Noh, onneks en ihan kaikkee ajeluu tehny itte, ku poika hoit ajot sillon ku ol itte mukan.

sininen-normal.jpg

Viäläki o ollu sevverti lämpöst, et en ol kynttilöit poltellu. Mut koht! =)

odotus-normal.jpg

Olin laittanu koiril ruaka-annokset köökkihi valmiiks, ku lährinki kesken kaike vaihtamaa keittiöpyyhkeit ja pit vaihtaa huanet. Takasitulles ol tää näky eres. Koirat yrittivä olla ku ei olisiskaa, mutteivä silti menny syämäänkää, ku lupaa ei ollu tullu. Tarkkan kuitenki ollaa. Kärsivällist porukkaa mul. :)

suunnitelma-normal.jpg

Laskeskelttii isännän kans, jos tehräis pihal sellane oleskelupaikka, mis olisis vähä varjooki. Ja mikä antas pikkase tuulensuajaa muul osal pihaa kans samal. Karkeit laskelmiiki tehtii netist löyrettyje materiaalie hinnoil, et voisis ol mahrollist viäl täsä syksyn aikan kyhäillä, jos kelit vaa sallii. Meil ku takaterassi o aurinkos ihal liija kuuma paikka, eikä siihe oikkee pyärretuulien takii saa mittää varjookaa. Kattorakennet ei saa kiinnittää taloho ja se taas tua omii kommervenkkei, ni jos sit iha oma paikka hellepäivii varte olis enempi käyttökelpone. Ja ku tätä pihaläänii kummiski o.

begonia-normal.jpg

Tää ihana ruusubegonia, mink sain aikasi kevääl kummitytön porukoilt, on kukkinu siit saakka ja kukkii erelles. Ny ruppee näyttämää silt, et ei enää uussii nuppui synny. Mut pirtee se o. Ei ol ikinä enne begonia näi kauvaa kauniina säilyny mun hoiros.

kuu1-normal.jpg

Jaah, ja sit vähä vanhemppiiki kuvei. Erelliselt viikollopult, ku ol se superkuu. Tai siis tais tää olla alkuviikost ku kuvei ottelin. Joku päivä ol taivas nii pilves, ettei kuut eres näkyny.

kuu2-normal.jpgkuu4-normal.jpgkuu5-normal.jpgkuu6-normal.jpg

Jos mää tarkkailin kuut, ni mul ol kans tarkkailija. Heh!

kuu7-normal.jpgmo01-normal.jpg

Ja sit alko ne vipinät. Oltii varustauruttu isännän kans nii, et mä voisisi mennä nuarison kans mökkeilemää päiväks. Otin Kissinki mukkaa, ku tää on se meijän kaikkein haastavin tapaus, mitä pittää enempi pittää silmäl kotioloiski, jos jottai meinaa puuhat arjest poikkeevaa. Kissi ottaa kaik tilaisuuret, mikkä sil annetaa, hyäryks, et pääsee pomottelemaa.

Noh, me olttii jo pualmatkas, kuljettu reilu pualtuntii, ku isäntä soittaa, et misä me ollaa, jos tullaiski takasi ja viätäis hänet Tyksihi, ku syrämest ahristi. Mä vähä kummastelemaa, et mite vakavaa häm meinaa, ku meilt kestäis vaiks kui kauva ennenku oltais eres koton ja meilt on kummiski viäl Tyksihinki reilu pualen tunnim matka, varsinki ny näitte kaikkie 8-tiän remonttie, hirasteire ja kiartoteitte takii. Et jos sittenki soittaa ambulanssiv vaa. Mä meinasin, et sit mää ehriv viär nuarison mökil ja lähren sit takasippäi, ettei kaikilt päivä men piälee. Noh, soitti sit koht, et ambulanssi tuli jo, siihe men viitise minuuttii ja ekg:he kii ja piipaat pääl ja kiireellisen päivystyksehe. Siäl sit selvis, et kiireellisen pallolaajennuksehe ja operaatioho varattii tunti. Onneks se ei sit ottanu ku jonku vartin, eikä se ollu sattunu, vaiks vaa ranne puurutettii, mihi se katetri laitettii. Ol sellasel osastol sit tarkkailus, ettei sinne oikkee viarait otettu vastaha, mut sain mennä sit illemmal, kunha olin käyny nuarison hakemas mökilt taas poijes, viämää hänen uniapnea-laittees. Koirat pit lenkittää vaa ennenku pääs lähtemää taas mökin suuntaha ajelemaha.

mo02-normal.jpg

Lalla ol vallannu mökin soffan. :)

mo03-normal.jpg

Hiano kesäpäivä.

mo04-normal.jpg

Kissi ja rintakoriste.

mo05-normal.jpg

Nuariso pulikoimas.

mo06-normal.jpg

Vanhuste mökin akkunakoriste kurkkii kans piham menoo.

mo07-normal.jpg

Kissi ol siis aikas paljo kans autos, mut ei se haittaa, ku ottaa autoilun ain näi rennoste. :)

sukat1-normal.jpg

Ol se iha kiva saar nährä livenä siäl sairaalas, et miäs ol iha oma ittes jo, mitä ny kaikellaisis johrois ol kiines. Vähä tais aika käyr pitkäks, ku ei enää tuntenu oloos sairaaks ja samas huanees muut olijat oliva kaikellaiste vekottimie takan, ni ei oikkee tullu juttelustakaa mittää. Hurjan huanoste tual sairaalas saa mittää tiatoo, et misä mennää ja miks mitäki tehrää ja mitä sit tulee tapahtumaa jatkos. Osastovvaihrost vihjasiva, mut ajankohta ol auk ja sit lopultas osasto pysyki saman, mut huane vaa vaihtu ja kaikkee tällast. Lääkärin kans jutustelu on siv vast täsä arken jossaikohtaa, ilmesest syräme ultraamisej jälkkee, ku kattova, et onks ny kaik sit oikeest kunnos jo. Auk o, mite pitkä sairasloma tulee, saaks ajaa autoo, mitä hoitotoimempiteit tulee kottii, lisälääkityst ilmesest ainaski, mitä reissujen kans (töis) tulee huamioir ja kaikkee tällast. Mut eiköhä ne selvii.

sukat2-normal.jpg

Tein sukat ja halusisin kokeil kääntövarsii. Onnistusisin siin iha ok, mut ny mun tarttee tehrä näit ainaki muutama pötköhö, et muistan, mite ne tein...

na01-normal.jpg

Sunnuntain käväsisin siskon ja kummitytön koirie näyttelyurakkaa seuraamas Raisios. Aivan upee kesäne keli. Ei liija kuuma, eikä kylmä, eikä satanukkaa. Viis koiraa pääs vuarollas kehähä ja veteraani Pörri ol ny oikkee hiano palkintomagneetti. <3 Vaiks hyvinhän kaik pärjäsisivä. Raisios olin lähempän sairaalaa ku koton.

na02-normal.jpgna03-normal.jpg

Ja ku ei oltu menos, sit oroteltii rauhas.

na04-normal.jpg

Sillee rennoste vaa, näyttää Jaja esimerkkii.

na05-normal.jpg

Siskom perheen koirist tul jo yks kasvattajaluakka ja toiseks tuliva täl kerttaa. Upeet koirat kyl heil!

na06-normal.jpg

Paavo ol välil kopissas, välil Pörriki omassas. Mikäs siin puun varjos köllii. Sai tarkkail ympäristöö tai vaiks ottaa piänet tirsat. :) Ja sain ostettuu Kadil uuret valjaat. Ne käytös olleet ovat silt ajalt ku tul meil ja ollu erelliseski perhees pitkään käytös, ni ehkä ol aikaki vaihtaa. Ei se viäl näyttäny silt, et olisis iha poikki menos, kunha ol kiinnikekohrast vähä ikäänku pehmentyny, mut otetaa varmam pääl. Arkajalkan Kadi voi säntäil iham mihiv vaa, jos se sattuu jottai oikkee pelästymähä, ni ny ei ainaskaa tartte testat, et mite pitkäl menee, jos äkkipelästys tulee.

Orottelin siin näyttelyn aikan viästii isännält, et misäpäi sairaalaa hää liikkuu (jos liikkuu) ja et mihi ja millo hänt voisisis mennä kattomaa. Näyttelyst olin jo matkal kottippäi, syämää ja koirat ulkoiluttamaha, ku soitto tul. Vähä vaihtovaatteit ja toilettikamaa miäs siäl jo kaipaili. Käyttii sit illemmal plikan kans hänt kattomas ja vaiks vartti ol annettu viarailuaika (max), ni me olttii siäl iha reiluste, eikä kukkaa meit poijes ajanu. Isäntä o siäl iha privaattihuanees ja mikäs siäl ny o olles, ku laitteet o otettu käsist ja sormist poijes ja kanto jottai sellast kaukolukijalaitet kaulas olevas pussis. Pysty kattelee telkkaa, lukemaa ja vaiks ristisanatehtävii ratkomaa. Mut juttuseuraaha siin ei ol, ku huanet yksinäs vallottaa.

Syränultra eres ennenku pääsee kotio, mut eiköhän täsä lähiaikoin. Toivottavaste tänäpe tai huame.