Mikä ihana joululahja: matka Porvooseen siskon ja kummitytön kans! <3 Vuas tolkul on tullu toivottuu, et joskus sinne saakka pääsisin, muttei ol tullu tilaisuut. Ny lährettii aamuste aikasi ja palattii illal takasi. Mikä ihana päivä! Höpötelles suju noi pitemmätki matkat iha kivaste ja noppiaste.

porvoo1.jpg

Aamusta ajois liikkeel lährettii, Lohjal aamiaisel pysähryttii, napattii kummityttö Vantaal kyytihi ja pörhällettii Porvoosee. Hianoste siäl ol hoirettu asioit kyl. Parkkitilaa ohjaajines löyty, ja viäl maksutont parkkeeraust. Linja-autoi osa paikoist täyn, et ol niitäki ajateltu. Valtavan tyytyväissii oltii kaikkeen. Mentii sillee ilma tarkkoi aikataului ja kuljettii mihi fiilis kullonki vei.  Tairetehtaal vaiks mitä ihanaa myynnis, mut pääosi jouluhu liittyvää juttuu. Ja väkee aiva hurjaste liikkeel. Ei lähretty varsinaiseste ostosreissul, ku kellää meist ei ollu aatoksen uusii jouluu koton, mut tunnelmoitii ja nautittii yhresolost. Ilma saret ei selvitty, muttei niimpaljo tullu ales, et oltaisis sarevermeit lähretty esil ottamaa.

porvoo2.jpg

Sinnes käytii syämäs ja kuahuvaa yhresolon kunniaks enne ruakailuu. Meit palvellu tarjoilija toi miälee yhre näyttelijän, mikä "kolahti" mul vast koton, ku siäl ehriv vaa miättii, et ketä hän muistutti. Ol ääni ja eleet nii samallaiset, et voisis hyvi olla vaiks veli. =P Ei tullu nimee kysyttyy. Ja vaiks mul on selvä miälikuva täst näyttelijäst, en tiär hänenkää nimee, monis suamalaisis sarjois kuitenki näyttelee. Pitääki yrittää metsästää tää. =P Päivitän tänne myähemmi, jos löyrän sen.

porvoo3.jpg

Ja mahottoma hyvä hampurilaisannos oliki. Mehevä, makosa, maistuva. Rapee, sopivan sualane ja reilu.

porvoo4.jpg

Vanhas kaupunkis ol joku kilpailu menos, et mink liikkeen ikkuna o kaunein. Ev vaa nähny mis sen olisis voinu ilmottaa... Mut ol kyl varsi mahtavaste panostettu kaikki liikkeitte erustoihi. Piänet putiikit ol pullollas kaikkee joulutavaraa, ihmissii ja tunnelmaa. 

porvoo5.jpg

Kaunis ku mikä! Näät vanhat puutalot on kyl nii viähättävii ain, ol ne sit misä vaa! Tää talviaika ov vaa siit vähä haastava, et ulkon o kylmä (ja märkä), ilma takkii ei pärjää, ja sisäl putiikeis o kuuma ja ku ova laittanu mahrollisimma paljo tavaraa esil, ni kaikkie takkiehelmoje ja kassie kans sai pelät, et kulkies ja muit väistelles purottaa jottai siält hyllyilt tai pöyrilt. Onneks nii ei käyny, mut ahtaimmist paikoist tul kyl lährettyy ulos aikas noppeeste. Ei se ittee haitannu, ku ei ollu "ostoslistal" mittää, mut kuippaljo mahtaa jäär myyjilt myymät asioit, ku asiakkaat "karkaa"?

porvoo6.jpg

Komia kuusiki löyty siält museotorilt. Päivä hämärty vauhril sikku vauhtihi pääs.

porvoo7.jpg

Glögeil viäl Porvoon Paahtimol ennenku kotimatkal lährettii. Lämmint ja herkkuu.

porvoo8.jpg

Kävelysillan yli ja siit autol. Sit ol jo iha pimiää. Mut onneks autois ov valot! Heitettii taas kummityttö kottiis ja jatkettii matkaa Turun suuntaha. Iltasel koton ja sit ekaks Islan kans lenkil, valokuvie sortteeraamises men jokune tovi ja sil alkoki jo sänky houkuttelemaa kovaste. =) Mut oli kyl IHANA päivä! Ei tosiaa montaa hiljast hetkee meijä keske tullu, asiaa olisis nii paljo, et pitäsis ussemmi pääst olemaa yhres. Oikkee vaa hurjan kiitolline täst päiväst! <3