Kyl se kesä taas tul, ryminäl. Sisälämpötila men jo reippaaste yli 30 asteen, ja ostettii sit sellane viilennysvekotin makkariin porskuttelemaa, et pystytää olemaa. Tul käytetty verompalautukset visan avul näi etukättee. Se sit niist suunnitelluist remppatarpeist... Noh, pittää sitä elääkki.

n01.jpg

Plikan ja poikie kans päätettii käyr rantsul ja tiätty monttaalait tarvet sil reissul tarvittii. Onneks o autois hyvät tavaratilat. Heh!

n02.jpg

Oltii nii ajois liikentees, ettei siäl paikal ollu paljoo muit ku hanhii ja lokkei. Hanhil noit hauskannäkössii harmait "palloi" (niinku Nipa sano), mil ol kummiski jalat. Hyvi saatii tilaa, ku rattaitte kans hiakal kuljettii.

n03.jpg

Uimaha ei Nipa uskaltautunu, mut hämmästeli, mite paljo o vettä ja mite paljo hiakkaa. Sit tul "älä tule paha kakku, tule hyvä kakku"! 

n04.jpg

Sevverti reippaaste tosa rannal tuuliki, ettei mul kylmä tullu, mut Nipa halus evästelles pyyhet ja vilttiiki ympärilles, ku varjos istuskeltii. Ol kyl kivaa! Jokune tunti siin viärähti.

n05.jpg

Sit poika tul samalt reissult meil ja tää uus hiakkaloota oliki kova sana, kun laiton sen meijä pihan oikkiastas ainoosee varjopaikkaha. Tai ei sekää enää myähemmi iltapäiväst varjos ol, ku aurinko ei paikallas pysy, mut siihe saa toho kantehe laitettuu vet, ni saa viileennyst. Lippis, aurinkoklasit ja aurinkorasva ova kovas käytös ny.

n06.jpg

Siv viäl piipahrettii Niilon kotimatkal siskom pihal, ku hänelki ol lapsellapset siäl ja allas kovas käytös. Piknikkii enste varjos viltim pääl, ku aurinko ol kuuma ja sitte myähemmi ei ollu enää nii polttavaa, ni taas allas kiahto kovaste moksui. Mahtavaa kyl! 

Ja ny isännäl olisis kesäloma, keli nii kuuma, ettei meijä pihahommist tul mittää. Tuijotellaa vaa välil akkunoist, et "pitäsisis"... =P Mut ei mennä väkisi, ne hommat eivä hävii mihinkää. Jollei pääs tekemää, ei vaa pääs.

Reipast juhannusalusaikaa kaikil!