Tul sitä jottai puuhailtuuki viikolloppun, vaiks ol karvane ja vähemmä karvassiiki viarait torpas. :)
 

Täst alotettii. Vanhan kellarikopin (tai yks osa siit), siivous. Seinii ny ei menty pesemää, ku ei tänne ol tarkotus mittää laittaa, mikkä ei ole valmiiks kepuis ja pullois. Isoks tul piän tila, ku sen raivas.
 

Sit meijä etukuisti toimi hyvän nikkarointipaikkan. Siihe ku saa sähköt näppäräste kuistilt akkunavvälist. Kaik mahrolline varastois oleva ylimääräne "rompe" käyttöhö.
 

Ja eka hyllykkö ov valmis. Täst ei tehty koko seinänl leveyt, ku meil tarvii tääl olla tila, mihi noi minikasvihuaneet talveks siirretää. Ne ajaa tääl kans talvetus-/varastohyllyin talven ylitte mainioste. Sit aikanas. Vastapualel tulee kans hyllyi ja niitte väleihi kans. Pikkuhiljaa. Ny ollaa alkuhum päästy! =D
 

Siirtelin ny noit terasseil olevii kasvei kans sisäl. Alkaa yälämpötilat olemaa sellassii, et ny voi viäl ilma isomppii ympäristövvaihros shokkei selvit. Tilaa pit vaa jotenki tehrä, et ahrattuu tul kaik olemasolevat tosi tiiviiste.
 

Putsasin kaik kuivuneet lehret poijes ja vähänki kulahtaneet kukkavarret. Aikas reiluste piänenivä.
 

Jukkapalmu ei ol tykänny ol sisäl, eikä kovaste näyttäny nauttiva ulkonkaa. Ny joutu sit taas sisäl. Juaru siin al sensijaa tykkäs iha mahottomaste ulkonolost.
 

Se o kasvattanu vahvarunkost uut vart vaiks kui ja paljo. Toivottavaste se ny ei ot nokkiis täst sisälotost.
 

Piirakkaa tek miäl, mut ei ollu murutaikina-aineksii, eikä sattunu pakkasestakaa löytymää pohjaa. Tein sit lehtitaikinalevyist. Yks piän pussilline ol sekamarjoi, eli mansikkaa, mustaherukkaa, varelmaa ja sen laiti pohjal, sit karviaissii suaraa puskast pääl. Nii, ja sit marenkii. Tosin kanammunii olisis pitäny ol enemp, mukku ei ollu. Käräht vähä seki. Menihä se vaniljakastikkeen kera, ennemmi ku selkääs otti, mut ei siit mun "piirakkanälkä" kyl mihinkää poistunu.
 

Sikku Fix läht, ni Susu tek torpas etsintäkiarrokse ja palas tyynys pääl nukkumaa. "Valot poijes, mää nukun ny!" =D
 

Eikä se Mustiskaa kaukan ollu. "Naatittaa!"