Ei tiäasiois, mut muuto. Varasto alkaa olla läpikäyty ja kaik isommat kamat joko haettu (lahjotuksin, ku ei yhtää kyselyy myynti-ilmotuksii tullu) tai viäty jäteasemal. Tavaraa ov viäl poistettavii, mut ne mahtuu sit jo henkilöautoho. 

varasto_1.jpg

Palautetaa lainas ollu kärry, kiitoste kera. Siit o ollu huima apu täsä rumbas. Eilev viäl pestii se, et om meijä pölyt poijes. 

Viimine päivä kärryn kans ol hurja, ku viättii pari kiarrost, haettii yks lahjotettavana ollu saunan ovi karmeines (pihasaunaa aatelle) kotimatkal ja siv viäl paljo muut. Kaaruttii molemmat melkose helposte sänkyhy illal ja uni maitto.

varasto_2.jpg

Meijä uus "sisustuselementti" näyttää olevaj joka huanees: jätesäkit, tyhjin tai jo osaks täytettyinäki, ja eri kokkossii muit roskapussei. Pittää erotel vähä noit jätetekstiileit ja muit roskii, palavii ja ei palavii sum muit, ku niil o jäteasemal eri keräyspisteet ja eri maksut (tai osa o ilmassiiki). Ettei enää tarttis ku se hurja energia ja innostus asial. Nää hellekelit ei taas aut yhtää täsä, ku tuntuu, et sisälläki ilma o kuuma ja kostee, vaiks mite puhaltimet o täysil joka paikas ja pyritää saamaa yäilmaa öisi sisäl ja päiväl pitämää akkunak kii.

varasto_3.jpg

Ja eiks nykku verompalautukset tul, ni tarvittu autoon hualtoo (yhre turvatyynyn anturi rikki, uus tuulilasi...) ja siv viäl tiskikonekki sano sopimukses irti. Kääk! Noh, siv voi sanoo taas, et "tili tuli, tili meni!". Meil käy AINA näi. Ku toivottii, et sil rahal olisis voinu vähän eresauttaa talon fiksaust, ni eipä sit fiksatakkaa... Mä en kykene käsin tiskaamaa, kun käret ei kestä, ei auta käsineetkää, ku neki rikkoo mun ihon ja isäntä ei tosiaankaa tiskaa ennenku meijä tiskipöyräl o viimest piirtoo myäte viimeset astiat... No, tovin ol köökki sit koirankialtoaluet. Mut ny o uus kone jo toiminnas. Huh!

p%C3%A4iv%C3%A4peitto.jpg

Sit sain vihroste viimei valmiiks tän jämälanka-päiväpeiton, mink alotin jo alkukesäst. Sen tekeminen ku katkes melkose pia alotuksej jälkkee niihi kesäkuun helteisii. Villasekotelankaa ei oikkee hikisil käsil nättiks tee. Saatika mite hikist se lämpimä tekeleen sylis pitämine olon tekkee. Mut valmistuha seki sit, lopult.

p_timo.jpg

Sit uut rojektii tyän alle. Täysvillast kaarrokepaitaa. Ekan kerra elämäs tällast, ku vanha tyäkaveri kysy, josko tekisin. Tehtii rehvit ja käyttii yhres Lankamaailmast hakemas lankat. Sai paikam pääl kattoo, millast värimaailmaa ja millase tuntust lankaa paitaha halus. Mä jourun kyl sit nää rahat hälle palauttamaa, jos se kaarrokeosuus ei ota onnistuakses (pikkase jännittää, ku en ol koskaa tehny tällast, ja iha oikkiallaist ohjet tähä lankaha ei ol käytettävis, eli pittää soveltaa ite). Yhre kerra tätä lankaa viäl jonkum matkaa purkaa, mut ei usseempaa, ku hapertuu ohkaseks...

Mut et tää oj jännää! Välil oon puikot käsis, vaiks pitäsis jottai iham muut tehrä. Heh! Ja ny luvataa piremppää hellejaksoo, ni sit jää tääki orottamaha. En haluu omal käsihiel tätä pilat. Kuva o kaveril lähetetty väliaikatiarote, et milt helma näyttää. Täst tulee ny iha omallaine, ku kuvioki kasvaa sitämukkaa ku tyä etenee. Omast pääst. Lopputulema ISO arvotus. Perusperiaate, mitä kaveri haluaa, on kyl selvil ja tähä astine etenemine tuntuu olleen mialust ainaki. Tuntuu kivalt!