Koronan takii sitä ny o kalenteri kummaste tyhjentyny. Mul o ollu muutamii verkkokoulutuksii ja -kokoontumissii viikolle ohjelmas, jois o luentosalis kuuntelijoit/ osallistujii ja sit se joku tiätty määrä nettiosallistujii. Peruttu. Jos pystyisisivä ottamaa reilun luentosalillisen määrän lisää netin kaut, ne olis pystyny pitämää, mut nettiosallistujat o halvemppii, ni se iha yks yhtee ei olisis riittäny ja ku tää asia tul näi äkkiseste, ni ei ehri hankkimaa tarpeeks nettiosallistujii. Oli kuulemma kysytty noilt paikal tulijoilt, et jos he hankkisisiva sellase ohjelmiston, mihi sais usseemppii osallistujii (mikä tiätty maksais enempi käyttää), ni osallistuisisivakko mukkaa sil taval. Vaa osa olisis ollu siihe valmis. Noh, saa nährä koska näit sit seuraavaks järkätää - ja mite. Joo, ja sunnuntain pit plikan tulla poikas kans meil syämää, mukku mul ja isännäl yhä ov vähä kröhää, ni pit varmimpana pyssyy kotona. Päiväkotiin ei hualita nyt ees nuhanenu-lapsii, ni Nipa täytyy yrittää pittää terveenä. Jollei ol oikeest nii kippiä, et saa sairauslappuu, ei saa mistää mittää korvauksii koton terveen lapsen kans olemisest. Tän takii voi men monie talous heikunkeiku. :( Puhumattakaa monist piänyrittäjist, jokka ovat monet jo koko alkuvuaren taistelleet talourellises ahrinkos.

a2.jpg

Ollaa ny saatu vähä lunt, ku o ollu pakkasem pualel iha hippase kelit ja aurinkooki. Iha hirveen kylmä tuuli kyl sit kans. Mut ollaa yritetty käyttäää tilaisuus ny hyäryks ja ulkoiltu mitä pystytty. Isäntä tekkee etätyät koton, kunnes firmas toisin sanotaa, ja tarkottaa, et käytännös ollaa molemmat siis nokka tiatsikois kii. Hyvää tekkee, ku välil lähtee ulos täält neljän seinän sisält.

a1.jpg

Kiärreltii vähä metsii eilä, ku isäntäki halus mukkaa. 

a1a.jpg

Islan ol "pakko" saar lumikuano kuvaa varte. Heh!

a1b.jpg

Mut kuha päästii Linnavuare kylkee yhrel näköalapaikal (isäntä ei halunnu mennä sinne kaikkeist korkeimmal paikal) ni lumi ol jo sulanu kuanolt. Ihan kiva ol kulkee isännä kans höpötelle, ku tosi harvo saan hänest mittää lenkkikaverii. Josko nyt ees kerra päiväs tai kahres, ni tulis hippase liikututettuu häntäki.