Hah! Vanhuus ei torellakaa tuu yksi. Enne sitä vaa heräs ja sai alkaa touhuumaa. Nykysi herätää, mitataa sokeriarvoi, mitataa verempaineit, otetaa lääkkeit aamiaisen kans ja sen sellast. Päivälki täytyy vähä sokerii mittail ja illal taas verempainet - ja muistaa ne lääkkeet. Kyl sitä vaa ihmine näitte kans ossaa vanhaks olos tuntee.

Mullaha ny ei ol sitä B-lausuntoo, et mul olisis sitä sokeritautii, vaiks diabeteslääkkeit nyssit käytänki, ni jourum maksamaa isompaa hintaa näist lääkkeist. Tosa ku oon isännä mappihi keränny noit häne sairauksihi liittyvii papereit, esitteit, laskui, apteekkikuittei, reseptei ja tiäs mitä, ni alotin ny itel sit samammoist. Tajusin, et jos mul olisis se B-lausunto diabeteksest, olisin jo saanu sen alkuomavastuun 50€ täytee ja sen ylittävält osalt olis tabletit korvattu 65 prosenttisest ja insuliinist olisisim maksanut vaa 4,50€, ku se o saram prosentin korvattava lääke. Ny ol apteekkilaskun summa melkkest kakssattaa, vaiks siin ov vast kahre kuukaure satsi. Ja toi insuliinin poijes tiputtamine ja tablettie määrän lisäämine tehrää hittaaste, ettei saa kertarysäyksel vaihtaa, niinku ekaks aattelin. Tablettie alottamisest voi myäs tulla jos mitäki sivuvaikutuksii, ku kroppa ei ol niihi tottunu, mitä pittää seurat ja tarvittaes sit hankkii niihi sivujuttuihi omii lääkkeit viäl. Toivotaa ny, ettei sellasii onkelmii tulisis. Enhä mä siis toivo, et täst ny olisis sokeritauti pääl paukahtanu, tiättykää, mukku sitä ei viäl tiärä. Niinki ov voinu käyrä. Liija mont pitkäaikast sokeriarvon nostattajaa ollut täsä (infektio ja mm. kortisonihoito). Kaikellaist.

Mut jottai juhannuksej juttui aijotaa isännän kans juhannuksen tehrä. Jottai pikkukoivui olisis tarkotus hakkee rappuje ettee koristeeks ja hauskaste huamattii tätä miättivämme, et nykku luvataa juhannukseks saret, ni uskaltaa pitkäst aikkaa grillatakki. Heh! Yleensähä miätitää, et jos sattaa, ni kokataa sisäl jottai, mut nykku o ollu nii rutikuivaa, ettei ol uskaltanu yhtää kipinöitte kans ottaa riskii, ni grillihä o suurimpiirteis ollu vaa pihan koristeen täsä. Mut tosiaa, sitä saret oikeest orotetaa! Me ja luanto myäs.

Nauttikaaha kaik turvalliseste Suame Juhannuksest! <3