Syksyssii päivii ollu jo, vaiks aurinkooki on näkyny. Puitte suajaukset ov viäl tekemäti talvee aatelle, mut muute alkaa jo pihahommatki olemaa sil tolal, et kesä alkaa ol ohitte. Jokune gladiolus ja sipulikukka kukkii, mut aikas köyhäste. Ollu liija haasteellissii päivii.

sisilisko.jpg

Kickbikeilyki taas onnistuu paremmi, ku sain tankoo jarrujen kera oikkiampaa asentoho, ettei tarvi jännittää. Selväste o peukun kipu hellittämäs ny. Tosa vekottimes ku seistää, eikä ol satulaa tukena, ni ei voi lainkaa irrottaa otet tai on takuuvarmaste nurin. Otin yhrel lenkil kameranki mukkaa, mut ei me sit pysähreltykkää ku vähä hirasteltii käännöksis. Kottitulles ol tällane pikkane otus kiipeemäs seinää pitki. Sain sen sit lopult kättee tulemaa ja turvallisemmil vesil. Mikä liä älyvväläys lähtee onnees kokeilemaa. Linnuil helppo saalis, ku o nii näkyväs paikas, eikä mittää piiloi.

isla2.jpg

Ja mitäs täsä ny sit muut ku tuijotellaa telkkaa, tehrää käsitöit, hoirellaa kasvei... Ja tiätty ne tyätki pittää hoitaa, mut sillo harvemmi onkaa mittää kameraa esil.

uni.jpg

Isla on nii ottanu tän Mimin vanhan kopin ittelles nukkumapaikaks, mikä soppii varsin hyvi. Välil o nii piänen kiamural siäl takanurkas, et joskus vilkasen kopin olevan tyhjänä, vaiks ei olekkaa. Välil taas ollaa nii isoi, et "tursutaa" ulos. =P

aamu.jpg

Yks aamu Kadi kävi jo Islaa herättelemäs, ku vissii oj jo ehtiny tottumaa siihe, et tää nuarukaine o yleensä lähteny liikkeel samoihi aikoihi ku mäki nousen. Ny on sit jokusena aamuna jääny viäl nukkumaa, ku käyn hakemas kaffekupposen alakerrast samal ku käyn ite veskis/suihkus. Nykku ei iha het ensimmäitteks ol kamala kiirus pihal enää. Tosaha tein pitkään nii, et käväsiv vaa Islan kaa pisulenkil iha yäpuku pääl, ettei kävis sisäl aamuvahinkoo. Ny ei ol enää melkkest kahtee viikkoho tätä tarvinnu tehrä. Pikkuhiljaa muuttuu yhtä aamu-uniseks ku kaikki muutki karvatit. =D

isla.jpg

Islan lempilelu, kumine rinkula. Se sit löytyy välil varsi kummallisist paikoist. Joskus on onnistunu saamaan nii toisen tassun taakkeki, ettei enää omiv voimin sitä irti saakkaa. Toohottaa sen kans silti aikas, ennenku tulee pyytämää apuu. Hassu!

leluteline.jpg

Ja jos joku jalka tai käsi roikkuu jossai, ni takuuvarmaste Isla käyttää sen tilaisuure hyväks ja asettaa rinkulan nii, et pääsee vähä vetoleikkei harrastamaha. Kissiki käy lelutelineest välil. Tosin Kissin tassut on nii rennot ja löpsöt, ettei toi jää siihe kiines. Ei se silti estä Islaa yrittämäst. 

kissi.jpg

Välil näät kaikellaiset rinkulahöpsötykset vaa Kissii haukotuttaa, nii!

piiraat.jpg

Ja viarait on täsä käyny yhrest ja toisest syyst. Herukkapiirakkaa, sualassii paloi ja jottai piänt o sit tullu tehtyy tarjol kans. Ja kyl vaa näät koirat het tiätää, et jottai kannattaa orottaa, ku mää häärään köökis. Meil ku se o yleisemmi siis isännäv valtakuntaa.